Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla 17 Mayıs günü yayınlanan Tasarruf Genelgesi ile kamu kurumlarındaki araç sayısının azaltılması istendi ancak genelge Milli Eğitim Bakanlığı da tam uygulamadı.
CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, bakanlıklardaki araç sayılarını açıkladı. Konu okulların temizliği olunca tasarrufa giden, temizlik malzemesi göndermeyen ve işe daimi temizlik görevlisi almayan Milli Eğitim’in araba filosu kurduğunu belirtti.
Akay’ın konu hakkındaki soru önergesine yanıt veren Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bakanlığa ait 1.370 adet araç olduğunu ve bunlardan 147’sinin kiralandığını bildirdi.
ULAŞTIRMA’DA DA FİLO VAR
CHP’li Akay, filo kuran bir diğer bakanlığın Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olduğunu belirterek “Ulaştırma Bakanına ait 2 makam aracı ile 263 adet kiralık araç var. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün 1.674 aracı var. Bunların 872’sinin kiralık. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünde de 14 kiralık araç bulunuyor’’ dedi. Akay, Enerji Bakanlığı’nın 234, Ticaret Bakanlığı’nın 121 araç bulunduğu cevabını verdiğini, Sağlık Bakanlığı’nın ise “5 adet makam aracı var” dediğini aktardı. CHP’li Akay diğer bakanlıkların rakam vermediğini de belirtti.
Sözcü
İBB Davası itirafçısı Adem Soytekin sessiz sedasız tahliye edildi!54 izlenme
Anayasa hukukçusu CHP’li vekil Kaboğlu: Berberoğlu’nun milletvekilliği devam ediyor68 izlenme
Narin cinayetinde yazışmalar ortaya çıktı! "Daha Ölmemiş"46 izlenme
Fransız medyası: TL değer kaybetti Türklerin ilaç yarışı başladı56 izlenme
İmamoğlu'na operasyon kredi kartlarını da vurdu: Milyonların beklediği işlem ertelendi30 izlenme
Futbolcu cinayetinde armatör baba ve İzzet Yıldızhan da gözaltında34 izlenme
Almanya'da zorla 2 haftalık izne çıkartılan Türk'ün şaşkınlığı58 izlenme
Sosyal medyada Öcalan'ın bu videosu paylaşılıyor: "Benim ilk üyeliğim Ülkü Ocakları'na..."83 izlenme
İmamoğlu anketine AKP ve MHP’liler damga vurgu! Çarpıcı Erdoğan detayı
Avrupa ve Türkiye… Aradaki sinir bozucu fark bu videoda !
Muhalefetten iktidara akaryakıtta ÖTV zammı tepkisi
Rezalet! Afganistan'da erkek çocuklarının istismar edildiği 'Bacha Bazi' dansı Taksim'de yapıldı!