Maarif Vakfı’na aktarılan para, TBMM’de tartışmalara neden oldu. MEB bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Maarif’e 2021 yılında 486 milyon TL ödenek aktarımı planlandığını söyledi. CHP Milletvekili Sibel Özdemir, Maarif Vakfı’na ayrılan bütçenin MEB bütçesinden daha fazla arttığını anımsatınca Bakan Selçuk, “Vakfın okul sayısı arttığı için ödenek artıyor” demekle yetindi. Öte yandan vakfa 2016 yılından bugüne aktarılan para 1 milyar TL’yi geçti.
MEB dışında, yurtdışında doğrudan eğitim kurumu açma yetkisine sahip tek kuruluş olan ve yönetiminde çok sayıda AKP’li isim bulunan Maarif Vakfı’na 2017, 2018 ve 2019 yıllarında aktarılan ödenek sırası ile 163 milyon TL, 270 milyon TL ve 422 milyon TL oldu. Vakfa 2020 yılında aktarılan toplam ödenek henüz kesinleşmedi ancak 2021 yılındaki payı 486 milyon TL olacak. Maarif Vakfı’na eğitim bütçesinden aktarılan pay, MEB’in 2021 yılı bütçesinin karara bağlandığı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda gündeme geldi.
CHP Milletvekili Sibel Özdemir, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a, “Maarif Vakfı’na ne kadar kaynak aktarıldı ve yıllara göre vakfa aktarılan bütçe gerçekten MEB bütçesindeki artıştan daha fazla, bunun gerekçesi nedir? Personel sayısıyla ilgili bilgi verebilir misiniz, ne kadar istihdam yapılıyor? Özellikle mütevelli heyeti üyesine ödenen maaş ve huzur hakları nedir?” sorularını yöneltti.
Milli Eğitim Bakanı Selçuk, vakfın 104 ülke ile resmi temas sağladığını ve 67 ülkede faaliyet gösterdiğini anlattı. Vakfa ait toplam 328 okul ve 42 yurdun bulunduğunu ifade eden Selçuk, ödenek artışına, “Okul sayısının artmasını” gerekçe olarak ileri sürdü. Selçuk, MEB’in Maarif dışında herhangi bir vakfa “bir kuruş” bile vermediğini dile getirdi.
https://abcgazetesi.com/ogretmenmaaslariniyukgorenmebmaarifvakfina486milyonliraaktaracak367150
KONDA: Kararsızların çoğu yüzünü muhalefete dönmeye başladı57 izlenme
Vedat Işıkhan’ın emeklisi sürünüyor Fatih Karahan’ınki hayatını yaşıyor6 izlenme
Başak Demirtaş faktörü nasıl etkiledi? İşte son İstanbul anketi38 izlenme
Suikastin ardından sosyal medya bu iddiayla çalkalanıyor!23 izlenme
"Asgari ücret yıl boyu açlık sınırının altında kalmasın" önergesine Bakan Bilgin böyle yanıt verdi!53 izlenme
Mansur Yavaş duyurdu: Ankapark için suç duyurusu39 izlenme
Mustafa Yılmaz'dan gündemi sarsacak iddia! "Öcalan'a ofis açmak bir buçuk ay önce Ankara'da konuşuluyordu"31 izlenme
Okul servisi esnafından Erdoğan'a protesto ! Konuşurken salonu terk ettiler !1806 izlenme
Saldırıya uğrayan Sabahattin Önkibar: "İBB ile El-Nusra'nın bağı var", "İstanbul seçimleri için Barzani'den yardım istendi"
Bilim Kurulu toplantısı sonrası Bakan Koca’dan ‘kısıtlama’ açıklaması
AKP'den istifa edip CHP'ye katıldılar! Rozetlerini Kemal Kılıçdaroğlu taktı
Milyonlarca kişi için erken emeklilik yolu açılıyor: O tarihten önce sigorta girişiniz varsa dikkat!