MSKÜ Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü’nde öğretim görevlisi olan Şahin Gümüş’ün öğrencisine 6 Ağustos 2022 tarihinde cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla açılan davanın 4. duruşmasında karar çıktı.
Mahkeme, Gümüş’e ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan önce 12 yıl daha sonra suç tekrarı nedeniyle cezayı artırarak 15 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, Gümüş’ün ”duruşmalardaki iyi halini” dikkate alarak cezasında altıda bir oranında indirim uyguladı ve cezayı 12 yıl 6 aya indirdi.
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan öğrencinin avukatı Alev Öztürk, şu açıklamayı yaptı:
“Müvekkil 2022 yılı ağustos ayında Fethiye de kaldığı kazı evinde kaldıkları kazı evinin başkanlığını da yapan üniversitedeki hocası tarafından cinsel saldırıya uğramıştı. Müvekkil uğradığı bu cinsel saldırı sonucunda henüz 20 yaşında olması, öğrenci olması, kendisine inanılmayacağı endişesi ve korkuları yüzünden belli bir süre şikayet etmeye cesaret edememiş. Sonrasında kendisine cinsel saldırıda bulunan hocasıyla yaptığı konuşmalardaki ses kayıtları ile cesaretini toplayıp aradan geçen 4 ay sonunda şikayetçi olmuştu. Müvekkilin şikayeti sonucu başlatılan soruşturmada sanık ilk olarak tutuklanmış, bir buçuk ay kadar cezaevinde kalmış daha sonra tutukluluk değerlendirmesi ile serbest bırakılmış ve tutuksuz yargılanmıştı. Fethiye 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yaklaşık bir senedir devam eden dava, dün dördüncü duruşmada karara bağlandı. Duruşmalarda devam eden yargılama aşamasında sanıkla müvekkil arasındaki ses kayıtlarının çözümü yapıldı. Tanıklar dinlendi. Var olan bu ses kayıtlarındaki sanığın suçunu kabul eden sözleri, dinlenen tanıklar ve var olan somut deliller neticesinde sanığa işlemiş olduğu ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan önce 12 yıl hapis cezası verildi. Sonra bunu birkaç defa tekrarladığı için cezası 1/4 oranında artırılarak 15 yıla çıkartıldı. Duruşmalardaki iyi halinden dolayı da 1/6 oranında indirim uygulanarak 12 yıl 6 ay hapis cezasına döndürüldü.
Tele1
Hayaldi gerçek oldu, kuyruklara 'ucuz pide' kuruğu da eklendi! 'Bu şartlar çok zor ben ömrü hayatımda böyle pahalılık görmedim'45 izlenme
İBB’de iki seçim arasında çok sayıda 'usulsüzlük dosyası' silinmiş!80 izlenme
Cezaevinden izinli çıktı, 10 yaşındaki kız çocuğuna cinsel saldırıda bulundu!15 izlenme
Bir yeşil alan daha beton yığını olacak! Metrekaresini 12 bin TL’den sattılar26 izlenme
Polis Müdüründen alkışlanan konuşma 'Hiçbir kimseye, örgüte ve hele hele hiçbir cemaate ya da tarikata, şeyhe bağlı olmayacaksınız !'2014 izlenme
Son Dakika: Yunanistan ateşle oynuyor! İHA'lar kullanılarak zırhlı araçların adalara taşınması gözlemlendi36 izlenme
AKP'li İBB Meclis Üyesi'nin Bektaşilere skandal hakareti sonrası ortalık karıştı, tepki yağdı, özür dilemek zorunda kaldı!56 izlenme
Enis Berberoğlu’na tahliye!383 izlenme
Gurbetçinin derdine bak: Para içinde yüzüyorlar sınırda sıra beklemekten şikâyet ediyorlar
FETÖ Nasıl Bu Kadar Güçlendi ? AKP'li Burhan Kuzu farkında olmadan her şeyi itiraf etti !
Bilirkişi soruşturmasında gazetecilere 14 yıla kadar hapis istemi!
AKP'li Bakan yardımcısından 'bu kadar da olmaz' dedirten deprem paylaşımı