Ahlat'ta 400 bin metrekare alana sahip Çarho mevkisinde, bu yıl Malazgirt Zaferi'nin 950. yıl dönümünde açılışı gerçekleştirilen 150 bin metrekare uygulama alanına sahip millet bahçesi yapıldı.
Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban çeşitli üniversitelerden, "alanda kongre yapalım, misafirlerimizi ağırlayalım" tekliflerinin geldiğini aktarırken, "Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (Türksoy) ile temasımız oldu. Onlar burada devletlerin bazı kültürel ve sanatsal faaliyetlerini ortaya koymak için talepte bulundu. Bunun hazırlıklarına başladık. Bu vesileyle han çadırı ve diğer çadırlarımızı sökmedik. Köprüleri, hipodromu, etnospor ve güreş alanları, cami, kafeterya ve kıraathanesi ile hem milletimizin hem de turizme dayalı ziyaretçilerimiz için ilgi odağı olmaya devam ediyor" diye konuştu.
Gelecek yıllara İran'ı, Orta Doğu'yu ve Türk dünyasını Anlat'ta ağırlayacaklarını belirten Çoban, şöyle devam etti:
"Ahlat yeni bir kongre merkezidir. Bu özelliğiyle ortaya çıkmaya başladı. Bu dönem 60 büyükelçiyi ağırladık, 10 devletin mutfağını sergiledik. Bölgenin yıldızı ve tarihteki stratejik önemini bugün de ortaya koyan Ahlat, bu gelişmelerle ülkeye hizmete devam edecek. Festival döneminde yaklaşık 50 bin kişiyi ağırladık. Bu yoğunluk halen devam ediyor. Yıl sonuna kadar 200 bin kişinin Selçuklu Meydan Mezarlığı ile millet bahçesini ziyaret etmesini bekliyoruz. Ahlat'ta sadece millet bahçemiz yok. Selçuklu Meydan Mezarlığı, kalemiz, kümbetlerimiz, köprülerimiz, hanlarımız ve hamamlarımız var. Bölge zengin bir destinasyon. Van'a, Muş'a gelenler de Ahlat'ı ziyaret ediyor. Cumhurbaşkanımızın davetinin karşılık bulduğunu görüyoruz ve kendisine şükranlarımızı belirtiyoruz."
https://halktv.com.tr/gundem/ogrencileryurtariyordevlethanotagikuruyor473737h
‘Batman Kasabı’ da serbest bırakılmış!40 izlenme
Ceren cinayetinden sonra, Ordu bu kez 4 yaşında çocuğa tecavüz rezaletiyle sarsıldı18569 izlenme
Hayırdır! YSK oy pusulası ve zarf için ihaleye çıktı22 izlenme
Yozgat'ta bir okulda boş zarf ve yırtılmış oy pusulaları bulundu!35 izlenme
Sisi lakaplı Seyhan Soylu Bahar Candan'ın başından aşağı yağ dökmüştü, o sözler dikkat çekti: "Uyardım, dinlemedi"72 izlenme
Sağlıkçılar isyan ediyor: "Müjde karın doyurmuyor! Sofrada yangın var"68 izlenme
Motorine dev zam yolda!39 izlenme
Benzine ve motorine dev zam!39 izlenme
Özhaseki'nin FETÖ arşivi ortaya çıktı! "Hangimiz sevmedik"
Suriyeliler Kahramanmaraş'ta yine ayaklandı! Çöp konteynerlerini ateşe verdiler!
"Asgari ücretle geçinebilir mi insan?" sorusuna verilen bu cevap tartışma çıkardı: "Asgari ücretle çalıştıran yer yok ki. En az 30 bin lira veriyorlar"
Dalgaların arasında ceviz kabuğu gibi... Batan geminin son görüntüsünü Bakan paylaştı