YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI VERİLDİ
T24’ün haberine göre, bu gelişmelerin ardından ODTÜ Geliştirme Vakfı’nın açtığı davada Ankara 11’nci İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi. Mahkeme tarafından verilen kararda, “Kamu hizmeti olarak kanunla kendisine verilen öğrenci yurdu yapılması işinin gerçekleştirilmesinin kararlaştırılması karşısında, taraflar arasında imzalanan protokolün idari sözleşme niteliğinde olduğu anlaşılmaktadır” ifadeleri kullanıldı.
“HERHANGİ BİR SÖZLEŞME YOK”
Kararda, yurdun yapılacağı parsellerin bulunduğu taşınmazlar üzerinde 1984 yılında ODTÜ Geliştirme Vakfı Iehine intifa (yararlanma) hakkı kurulduğu belirtildi. İntifa hakkının tapuya şerh edildiği ve halen devam ettiği, adı geçen vakfın kullanım ve yararlanma hakkı bulunan taşınmazlar üzerinde intifa hakkı sahibi tarafından, bu hakkın kullanımının Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’ne devrine ilişkin herhangi bir devir sözleşmesinin bulunmadığına dikkat çekildi.
YAVAŞ HAREKETE GEÇMİŞTİ
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ODTÜ'de polis müdahalesi ve ağaç kesiminin ardından ODTÜ yönetimiyle görüşüp ruhsatsız alana karşı harekete geçmişti. Yavaş, ODTÜ yönetimine ağaçlara kıyılmaması karşılığında yurt yapımını üstlenmeyi teklif etmişti.
İYİ Parti'de Ahmet Zeki Üçok görevden alındı: Parti Sözcüsü "Akşener'in takdirleri doğrultunda..."24 izlenme
Trump için harcanan para artıyor: 9.5 milyar lirayı buldu10 izlenme
Sedat Peker'den Ertuğrul Özkök'e: "100 bin dolar paramı aldın"40 izlenme
Ali Erbaş’ın özel kalemine 4 buçuk milyonluk yeni makam aracı alındı41 izlenme
Şehidin baba evini soyup kaçtılar!115 izlenme
KONDA, AKP seçmenini analiz etti "ATV izliyorlar, internete girmiyorlar"317 izlenme
AKP'nin doları bir gecede 9 liraya düşürme planı ortaya çıktı!33 izlenme
Kasasından servet çıkan Daire Başkanı’nın maaşı 10 bin lira!33 izlenme
Şirketler yeni yıla 127 milyarlık batıkla girdi!
Ankara'nın Eymir Gölü yakınlarındaki ormanlık alanda bir kez daha orman yangını çıktı
Türkiye'nin bir mobilya devi daha iflas etti
Hesabı hakkında engelleme kararı verilen Ekrem İmamoğlu'ndan yeni paylaşım: "Bu davet 86 milyona…"