ODTÜ’de mühendislik fakültesi, fen edebiyat fakültesi, enformatik enstitüsü, eğitim fakültesi ile iktisadi ve idari bilimler fakültesi de üniversite yönetimine sorunların çözümüne ilişkin çağrıda bulundu. Fakültelerin ortak taleplerini polisin yerleşke dışına çıkarılması ve yurt faaliyetine son verilmesi oluşturdu.
Cumhuriyet'ten Ozan Çepni'nin haberine göre; polisin en kısa zamanda yerleşkeden çıkarılması gerektiğini belirten fen edebiyat fakültesi akademisyenleri, “Polisin ne zaman çıkacağına ilişkin bilginin kamuoyu ile paylaşılmasını, KYK yurdunun yapımının ODTÜ’nün hem ekolojik hem de sosyal çevre ve iklimine vereceği zarar dolayısıyla durdurulmasını, var olan sürecin şeffaf bir şekilde paylaşılarak katılımcı bir tutumun benimsenmesini” talep etti.
Eğitim fakültesi bileşenleri de kesim yapılan bölgenin ODTÜ geleneklerine uygun yeniden ağaçlandırılmasını, kararların şeffaf bir şekilde, üniversitenin bütün iç paydaşlarının katılımıyla alınmasını önerdi.
REKTÖRLÜK HATALI
İktisadi ve idari bilimler fakültesi bileşeni akademisyenler de yönetime tepki göstererek “Yerleşkemize polisin girmesi tüm fakültemizde büyük tepki oluşturmuştur. Polisin yerleşkeden çıkması ve Rektörlük ve Emniyetle imzalanan bir protokol varsa bunun hemen geri çekilmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.
İLK İSTİFA
ODTÜ bileşenleri, son dönemde üniversite içinde birbiri ardına gelen olaylar ve artan gerilimin ardından rektör Kök ve yönetiminin istifasını talep ederken yönetimden ilk istifa geldi. Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi ve rektör yardımcısı Prof. Dr. Meliha Altunışık’ın istifa ettiği duyuruldu. Rektör Kök, istifaya ilişkin “Üniversitemiz Rektör Yardımcısı, Prof. Dr. Meliha Altunışık, kendi isteği ile 15 Temmuz’dan itibaren rektör yardımcılığı görevinden ayrılmaktadır. Rektör yardımcılığı görevine 16 Temmuz 2019 tarihinden geçerli olmak üzere Prof. Dr. Tülin Gençöz atanmıştır” dedi. Altunışık, herhangi bir açıklama yapmayacağını belirtti.
https://halktv.com.tr/gundem/odtuayaklandiilkistifageldi398810h
Yunanistan'ın ateş açtığı geminin yıllar önce İsrail'e saldıran Mavi Marmara olduğu ortaya çıktı.38 izlenme
Telia 1.2 milyar dolarlık hisseyi neden 530 milyon dolara sattı?72 izlenme
Özgür Özel gülmekten konuşamadı 'diploma davası'nda yaşananları anlattı! Meğer Erdoğan'ın avukatı...46 izlenme
4 milyon vatandaşın faturaları Amerikalara akacak55 izlenme
İşte Eylül ayının son seçim anketi: CHP ile AKP arasındaki fark yüzde 6’yı aştı!29 izlenme
Münevver Karabulut’un babasından mezar açılma kararı sonrası ilk sözler34 izlenme
Erdoğan açıkladı: 250 bin Suriyeli daha Türkiye sınırına geliyor!164 izlenme
Ekrem İmamoğlu'nun Ordu Valisi'ne 'it' dediği görüntüler montaj çıktı! Bakın o montajı hangi troll hesabı yapmış!184 izlenme
Hane başına 7 bin 200 lira verilen destek programına emekliler ve çalışanlar da başvurabilecek
Katar’da çalışıp maaşlarını alamayan Türk işçiler isyan etti: "Bize yardım eli uzatacak birilerini arıyoruz"
'Tasarruf', Diyanet'e uğramıyor: Bütçesi %34 artışla 10,5 milyar liraya çıkarılacak!
Bahçeli'nin masasında FETÖ dergisinin ne işi var!