ODTÜ’de mühendislik fakültesi, fen edebiyat fakültesi, enformatik enstitüsü, eğitim fakültesi ile iktisadi ve idari bilimler fakültesi de üniversite yönetimine sorunların çözümüne ilişkin çağrıda bulundu. Fakültelerin ortak taleplerini polisin yerleşke dışına çıkarılması ve yurt faaliyetine son verilmesi oluşturdu.
Cumhuriyet'ten Ozan Çepni'nin haberine göre; polisin en kısa zamanda yerleşkeden çıkarılması gerektiğini belirten fen edebiyat fakültesi akademisyenleri, “Polisin ne zaman çıkacağına ilişkin bilginin kamuoyu ile paylaşılmasını, KYK yurdunun yapımının ODTÜ’nün hem ekolojik hem de sosyal çevre ve iklimine vereceği zarar dolayısıyla durdurulmasını, var olan sürecin şeffaf bir şekilde paylaşılarak katılımcı bir tutumun benimsenmesini” talep etti.
Eğitim fakültesi bileşenleri de kesim yapılan bölgenin ODTÜ geleneklerine uygun yeniden ağaçlandırılmasını, kararların şeffaf bir şekilde, üniversitenin bütün iç paydaşlarının katılımıyla alınmasını önerdi.
REKTÖRLÜK HATALI
İktisadi ve idari bilimler fakültesi bileşeni akademisyenler de yönetime tepki göstererek “Yerleşkemize polisin girmesi tüm fakültemizde büyük tepki oluşturmuştur. Polisin yerleşkeden çıkması ve Rektörlük ve Emniyetle imzalanan bir protokol varsa bunun hemen geri çekilmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.
İLK İSTİFA
ODTÜ bileşenleri, son dönemde üniversite içinde birbiri ardına gelen olaylar ve artan gerilimin ardından rektör Kök ve yönetiminin istifasını talep ederken yönetimden ilk istifa geldi. Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi ve rektör yardımcısı Prof. Dr. Meliha Altunışık’ın istifa ettiği duyuruldu. Rektör Kök, istifaya ilişkin “Üniversitemiz Rektör Yardımcısı, Prof. Dr. Meliha Altunışık, kendi isteği ile 15 Temmuz’dan itibaren rektör yardımcılığı görevinden ayrılmaktadır. Rektör yardımcılığı görevine 16 Temmuz 2019 tarihinden geçerli olmak üzere Prof. Dr. Tülin Gençöz atanmıştır” dedi. Altunışık, herhangi bir açıklama yapmayacağını belirtti.
https://halktv.com.tr/gundem/odtuayaklandiilkistifageldi398810h
Turpun büyüğü kredi kartında21 izlenme
Ali Erbaş giderayak komisyonu yaktı: "Ben değil onlar yaptı"16 izlenme
CHP'li isim açıkladı: Türkiye neden tek aşı anlaşmasına mahkum?52 izlenme
Sedat Peker: "Ben paylaşım yapmasam da ortaya çıkan her skandalda iyi bakarsanız beni görebilirsiniz"55 izlenme
Maddi sıkıntılar nedeniyle elektriği kesilmişti, Kılıçdaroğlu’nun ziyaret ettiği vatandaşı evden çıkardılar!30 izlenme
Eski vekilden çarpıcı iddia: 'AKP'li siyasetçi İstanbul'un en gözde semtindeki iki villayı bedavaya aldı'40 izlenme
Türk gazetecilerin tehlikeli anları: İsrail'in Sderot kentinde Türk gazetecilerin çekim yaptığı bölgenin yakınlarına havan topu atıldı34 izlenme
İmamoğlu'nun "Bilirkişi Davası" ertelendi13 izlenme
Narin Güran cinayetinde 22 şüpheli adliyede
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 966 yeni vaka tespit edilirken, 3 kişi hayatını kaybetti, 1104 kişi sağlığına kavuştu!
İsmail Saymaz kulislerden aldığı bilgiyi açıkladı: "Erdoğan’ın sürtük çıkışı AKP’yi kaynayan kazana çevirdi"
Trump'ın yalanı bakanı panikletti