Kocaeli'nin Gebze ilçesinde 5 katlı bir bina çöktü. Enkaz altında 5 kişilik bir aile kaldı. AFAD ve İtfaiye ekiplerinin yanı sıra çevre illerden de destek ekiplerinin geldiği kurtarma çalışmaları devam ediyor. Enkaz altında dinlemelerin yapıldığı olayda, 5 kişilik ailenin kimlikleri belli oldu.
6 saat sonra 11 yaşındaki Emir'in cansız bedenine ulaşıldı. Anne ve babayı kurtarma çalışmaları devam ediyor.
7 katlı binanın neden yıkıldığı tartışmaları devam ederken, gazeteci Alican Uludağ, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.
Faciaya ilişkin yetkililerin sessiz kaldığını belirten Uludağ, her olayda afet bölgesine giden İçişleri Bakanı Ali Yerklikaya'nın neden bölgeye gitmediğini, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın neden soruşturma başlatmadığını sordu.
Uludağ, yetkililerin sessiz kalmasının nedeninin perde arkasında, binanın çökmesine yakınlardaki Eze İnşaat tarafından yürütülen metro inşaatının olduğu ve ihalesini eski Bakan Adil Karaismailoğlu döneminde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından verilmesinin olduğunu iddia etti.
Metro inşaatının, yıkılan binanın altından geçip Adliye durağına gittiğini belirten Uludağ, "Bu istasyonun Yeni Avusturya Tünel Açma Metodu ile yapıldığı vurgusu da önemli. Bu yöntem, özellikle kayalık bölgelerde tünel açmak için kullanılıyor ve riskleri yüksek. Bunun için ciddi tedbirlerin alınması gerekiyor. Arslan Apartmanı'nın yıkılmasının nedeni de yanındaki metro istasyonu inşaatı gibi görünüyor" ifadelerini kullandı.

Uludağ, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın metro inşaatını durdurarak, bölgede bilirkişiler eliyle inceleme yaptırması ve çökme iddialarını araştırması gerektiğini belirtti.

Ancak metro inşaatıyla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun sessiz kaldığına dikkat çeken Uludağ, "Yalnızca Ankara'a Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinde görüldü. Bir açıklama yapmadı. Diğer yandan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da henüz olaya ilişkin Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri hakkında soruşturma başlatıldığını açıklamadı. Aramakurtarmanın bağlı olduğu İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da bölgeye gitmemeyi ve açıklama yapmamayı tercih etti. Olay, CHP'nin sorumluluk alanında olsaydı, çoktan gözaltılar yapılmıştı. Ama Gebze'deki yıkımda iktidar, kendi sorumluluğu karşısında sessizliğe büründü" ifadelerine yer verdi.
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan Bakan Ersoy'a Kartalkaya faciası yanıtı: "Kameraların önünde açık seçik yalan söylüyor"52 izlenme
CHP’li belediyeye SGK şoku!116 izlenme
Çalışma ve Turizm Bakanlığı iki yıldır oteli denetlememiş!20 izlenme
Kamunun döviz açığı 207 milyar dolara yükseldi!49 izlenme
Meral Akşener'e soru tuzağı kuran A Haber muhabiri MEB'in kadrolu bankamatik çalışanı çıktı!49 izlenme
Zeren Ertaş’ın hayatını kaybettiği KYK davasında karar: Sanıklara ‘gelecekleri etkilenir’ diye indirimli ceza25 izlenme
İlaç fiyatlarına zam geliyor! Yarından itibaren uygulanacak15 izlenme
Son ankette asla diyenlerin oranında büyük patlama!29 izlenme