Kur Korumalı Mevduat (KKM) sisteminin açıklandığı 17 Aralık günü 18 liradan 11 lira seviyelerine gerileyen dolar/TL kuru yeni yıla 13 lira seviyelerinde başladı ve MartNisanMayıs aylarını 14.00 – 14.60 aralığında geçirdi.
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Mart ayında yaptığı açıklamada “Türk Lirası en düşük durumda, daha ineceği bir yer yok, vatandaş rahat olsun” derken, dolar/TL Mayıs ayında 15’i geçti. Haziran ayına 16 seviyesinin üzerinde başlayan dolar kuru bugün 17 lira seviyesini de geçti.
Döviz piyasasındaki bu gelişmeler Mart ayında “Türkiye ekonomisini kurtardık elhamdülillah” diyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin yakın dönemde yaptığı açıklamaları yeniden gündeme getirdi:
LÜTFEN GÜVENİN
19 Mart 2022: Milli para birimimize lütfen güvenin. Bitti… Türkiye ekonomik modeliyle bundan sonra risklerin bertaraf edildiği, ilk başta yaşanmış olan risklerin artık iyileştirildiği, geleceğe güvenle bakan bir Türkiye'de olduğumuzu lütfen unutmayın. Faiz ve kur odağında sığ bir alan içerisinde sıkışan Türkiye ekonomisini kurtardık elhamdülillah.
TÜRK LİRASINA GÜVENİ ARTIRIYORUZ
21 Mart 2022: Enflasyon ilgili bir sıkıntımız var. Hiç merak etmeyin, aşıyoruz, aşacağız. Türk lirasına güveni artırıyoruz. Türkiye ekonomisini faiz ve kur sarmalından çıkardık.
TÜRK LİRASI EN ZAYIF DURUMDA
22 Mart 2022: Bunlar bekliyorlar dolar kuru 20, 25, 30 lira olacak. Bilerek yayıyorlar. Niye olsun? Zaten Türk Lirası şu an en zayıf durumunda. Gideceği bir yer yok bir kere. Vatandaş rahat olsun. Yatırımcı niye çıksın. En kötü ihtimalle dövizi sabit devam edecek.
DÖVİZ KURU STABİL
4 Nisan 2022: Enflasyon, faiz ve kur bu önemli bir kıskaç. Bu üç alanda birincisi, kurların stabil hale gelmesiydi. Türkiye’de uzun yıllardan sonra kurun stabil olması noktasında döviz kurunda stabilizasyon sağlandı.
DÖVİZ KURU KONTROL ALTINDA
15 Nisan 2022: Sorunları halı altına süpürenlerden değiliz. Döviz kurları kontrol altında, enflasyonun üstesinden geleceğiz. Türk Lirası’na güvenin. Döviz kredisi ve dövizle işlem yapmaktan vazgeçin. Kur stabil hale geldi.
Üretim durdurulmuştu! TEMSA’da yeni gelişme!145 izlenme
Akit yine haddini aştı: Özgür Özel'e manşetten tehdit!26 izlenme
Erdoğan 'daha ne olacak' dedi, CHP emeklinin alması gereken ikramiye rakamını açıkladı25 izlenme
Görenin yüreği yanmıştı: Şehidimizin evi yapılıyor23 izlenme
Tatil cennetlerindeki araziler satışa çıktı! Çeşme, Karaburun, Seferihisar... Bakanlık tatil cennetlerindeki arazileri kime satacak?56 izlenme
Seçimden önce doğal gaza % 10 indirim yapacağız dediler, seçimi kaybedince doğal gaza % 15 ZAM yaptılar !153 izlenme
Vatandaş tefecinin tuzağında!102 izlenme
Avrupa ve Türkiye'de süt ve süt ürünleri son 1 yılda epey arttı43 izlenme
Türk vatandaşlığı alıp oy kullanan Afgan: "Kılıçdaroğlu kazanacak diye endişeliydik. Muhalefet kazansaydı belki buraya hiç gelemezdik"
Merkez Bankası'nın dün kaç dolar sattığı belli oldu
Bakanlıktan emekli olduğu gün gemileri yaktı! Bunlar 'bankamatik memuru' diyerek ihbar etti: "İşe gitmeden maaş alan bürokratlar var"
Taliban, Afganistan'da burkasız dışarı çıkan bir kadını öldürdü!