Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) nisan ayı işsizlik rakamlarını açıkladı.
Buna göre, mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti. İşsizlik oranı bir önceki ay yüzde 8 seviyesindeydi. Böylece oran 0,6 puanlık bir artış göstermiş oldu.
Dar tanımlı işsizlik 6 ay sonra ilk kez artmış oldu. Geniş tanımlı işsizlik ise rekor kırdı. DİSKAR hesaplamasına göre geniş tanımlı işsiz sayısı ise 13 milyona dayandı. Yıllık artış 2,3 milyon oldu.
Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2025 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre 203 bin kişi artarak 3 milyon 63 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,6 puan artarak yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti.
İşsizlik oranı erkeklerde yüzde 7,1 iken kadınlarda yüzde 11,5 olarak tahmin edildi.

İstihdam edilenlerin sayısı 2025 yılı nisan ayında bir önceki aya göre 316 bin kişi azalarak 32 milyon 359 bin kişi, istihdam oranı ise 0,5 puan azalarak yüzde 48,8 oldu. Bu oran erkeklerde yüzde 65,8 iken kadınlarda yüzde 32,2 olarak gerçekleşti.
İşgücü 2025 yılı nisan ayında bir önceki aya göre 114 bin kişi azalarak 35 milyon 421 bin kişi, işgücüne katılma oranı ise 0,2 puan azalarak yüzde 53,4 olarak gerçekleşti. İşgücüne katılma oranı erkeklerde yüzde 70,9 iken kadınlarda yüzde 36,4 oldu.
1524 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı bir önceki aya göre 0,4 puan artarak yüzde 15,7 oldu.
Bu yaş grubunda işsizlik oranı; erkeklerde yüzde 11,2, kadınlarda ise yüzde 23,7 olarak tahmin edildi.
Zamana bağlı eksik istihdam, potansiyel işgücü ve işsizlerden oluşan atıl işgücü oranı 2025 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre 3,4 puan artarak yüzde 32,2 oldu. Zamana bağlı eksik istihdam ve işsizlerin bütünleşik oranı yüzde 22,5 iken işsiz ve potansiyel işgücünün bütünleşik oranı yüzde 20,0 olarak tahmin edildi.
Nefes
Çinli profesörden dünyayı sarsan iddia: "ABD bu savaşa kazanmak için değil, kaybetmek için girdi!"22 izlenme
CHP İstanbul, gözaltılar için Vatan Emniyet önünde nöbette16 izlenme
AKP'li vekil öyle bir ayakkabı giydi ki... Çalışanların yarısı 2 ay çalışıp 3 ay aç kalsa alamıyor19 izlenme
İstanbul Etiler'de Araplara özel gece kulübü açıldı! Sabaha kadar Ayva yallah yallah!50 izlenme
Son dakika! 1 Ekim'den itibaren tüm berberler, kuaförler ve güzellik salonları haftada bir gün kapalı olacak!28 izlenme
Devrimci Emekliler Sendikası'ndan "ikramiye" tepkisi: "4 bin lira ikramiye emeklilerle dalga geçmektir"16 izlenme
1 yıl sonra fırtına çıkardı: Sedat Peker'in daha önceki videolarına da 'devam edeceğim' dediği ortaya çıktı!91 izlenme
AKP'li Üsküdar Belediyesi'ndeki yolsuzluk skandalında 2. perde "Yetim hakkı yediniz hesap vereceksiniz!"150 izlenme