CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, patates üreticilerinin sorunlarını dinlemek için Bağlama kasabasına gitti. Çiftçi tarlasındaki patatesi satamamaktan şikayet etti.
CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın paylaştığı görüntülerdeki çiftçi, satış yapamadığı için de borçlarını ödeyemediğini söyledi.
Durumlarının perişan olduğunu söyleyen çiftçi, “Burada çiftçinin hali perişan, ben burada 10 senede battım arkadaş ya. Bir tane patatesimiz para etmedi. Bu kadar da olmaz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ya bilgisi yok ya da bilgileri iletmiyorlar ona. Bilgisi olsa belki buna bir el atar yani. Bu kadar vicdansız değildir Cumhurbaşkanı. Tarım Bakanı’nın ya bu işlerde bilgisi yok ya da bu işi bıraksın arkadaş ya. Vallahi battık, Allah çarpsın battık. Ben de Ak Parti'li değil miyim, maraba mıyım ben?” diye isyan etti.

“5 senedir burada bir oy veriyorum, bütün millete rezil oldum” diyen çiftçi, “Allah çarpsın battık ya. Sayın Cumhurbaşkanım lütfen bizim sesimizi duyun. Vallahi battık billahi battık. İstanbul'daki dükkanımı da batırdım, buradaki dükkanımı da batırdım. Bizim Niğde milletvekillerinin ikisi de oturuyor, makamından çıkmıyor. Bir milletvekili var göbeğini yırtıyor, Allah razı olsun ondan. Bir o sesini çıkarıyor.” sözleriyle yaşadığı sorunları dile getirdi.
Çiftçi, şu sözlerle dert yanmaya devam etti:
“Allah rızası için yapmayın. Çiftçi patatesini kaldırırsa; mobilya alır, araba alır, arsa alır, ev alır, altın alır, her şeyi alır. Burada çiftçiyi batırdın mı bir şey yapamazsın. Geçen sene ithal, dışardan mal geldi o malları sattık, bizim patateslerimiz çöpe gitti. Tanzim kuruldu, halde bizi bitirdiler. Artık bizim sesimizi duyun Allah rızası için ya. Ne borç ödeyebildim ne borç ödeyebilirim yani. Ödeyemem ya. Mümkün değil, kimse kusura bakmasın. Para kazanırsam borç öderim, kazanamazsam nasıl ödeyeyim?”
Bir diğer çiftçi ise elindeki 4 büyük boy patates ve bir küçük boy patatesle, yaşadığı ekonomik sıkıntıları anlattı.
İlk önce sırayla elindeki 3 tane büyük boy patatesi gösteren çiftçi, “Şu, elektrik ödemesi. Şu, işçi parası. Şu, ilaç parası. Şu, gübre parası” dedi. Daha sonra elindeki küçük boy patatesi göstererek, “Şu da bize kalıyor, bunu da satamıyoruz, 50 kuruş, 40 kuruş… Ne olacak bu çiftçinin hali? Tarım bakanı ‘çiftçi halinden memnun' diyor. Onlara göre çiftçi halinden memnun. Çiftçiyi batırdılar. Dış ülkelerin çiftçileri kalkındı, biz battık” şeklinde konuştu.
Halk talana izin vermiyor! Protesto edilen maden şirketi yetkilileri toplantıyı terk etti28 izlenme
Ahmet Çakar haklı çıktı! El pençe divan duran Galatasaray yöneticisi tarikatçı çıktı!!83 izlenme
Benzine zam geliyor! Brent petrol fiyatları düşerken bu zam nerden çıktı!19 izlenme
Ankara’da gizli sığınak görüntüleri ortaya çıktı! Sığınakta 10 oda 15 salon 10 koridor ve 12 tuvalet var68 izlenme
Son anket açıklandı: Erdoğan'a kötü haber84 izlenme
Türkiye, makam araçlarında dünya rekortmeni! Erdoğan’ın uçak filosu Almanya ve Fransa gibi ülkelerden daha büyük!174 izlenme
İsmailağa tarikatı liderini camekânlı odaya koyup sergilediler!23 izlenme
Savaşın 8. ayında millete seslendi! Zelenskyi, öldürülen Rus askerlerinin sayısını açıkladı41 izlenme
AKP’li Hamza Dağ esnaf ziyaretinde BTP’nin adayıyla karşılaştı, o sözleri duyunca dükkândan ayrıldı
Mahfi Eğilmez zamları böyle açıkladı: "Yanlış faiz politikasıyla yaratılan facianın halka ödettirilmesidir"
“Doktor dövebiliyoruz” diyen şahıs hakkında suç duyurusu
Sezgin Baran Korkmaz masaj salonunda yakalanmış