Dün ülkeyi derinden sarsan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından 3 bin 381 kişi yaşamını yitirdi. Deprem bölgelerinden yardım çığlıkları yükselirken ve binlerce kişiye hala tek bir yardım gitmemişten Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, her şeyin kontrol altında olduğunu ve tek sıkıntının ‘yanlış haberler’ olduğunu kaydetti.
Türkiye, dün (6 Şubat’ta) merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Son verilere göre 3 bin 381 vatandaş yaşamını yitirdi, 20 bin 426 kişi ise yaralandı.
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, depremin derinden hissedildiği Şanlıurfa'da yıkılan binaların olduğu bölgelerde dün incelemelerde bulundu. İncelemelerinin ardından kamera karşısına geçen Nebati, dört bir yandan yardım çığlıkları yükselirken tek sıkıntının sosyal medyadaki ‘yanlış haberler’ olduğunu ifade etti.
Nebati, binlerce insan hala enkaz altındayken ve binlerce depremzedeye tek bir yardım bile gitmemişken “Her şey kontrol altında” dedi.
Şanlıurfa’da arama kurtarma çalışmalarını inceleyen Bakan Nebati, şunları söyledi: “Burada sıkıntı sosyal medyada yayılan yanlış haberler. Resmi açıklamalar dikkate alınmalı. Şu anda Urfa’da her şey kontrol altında. Binalarda şehitlerimiz var, onları çıkardık. Yaralılar çıkardık. Birçoğu deprem binalarından değil, depremden kaçarken vesaire yaralanarak evlerine dönenler… Şu anda yoğunluk yok. Belediyemiz gerekli adımları atıyor.”
halktv.com.tr
Ekonomide acı tablo! Dünyada düşen gıda fiyatları Türkiye’de tavan yaptı36 izlenme
Milyonerler paraya doymadı! 5 yılda mevduatlar katlandı15 izlenme
Yeni 15 Temmuzlar mı geliyor ? Benzeri teşebbüsler veya suikastler mi planlanıyor ?1559 izlenme
90.5 milyar dolarlık rekor kırdı43 izlenme
İktidarın eski anketçisi açıkladı. ''Seçim ikinci tura kalmaz ama kalırsa...''40 izlenme
Sosyal medya vatandaşın oy kullanırken çıkardığı sesi konuşuyor48 izlenme
İmamoğlu açıkladı: “Yerel seçimden önce İstanbul'daki AKP'li tüm belediyelere, Cumhurbaşkanlığı 45'er milyon TL para göndermiş. Bir tek MHP'li Silivri belediyesine göndermemiş”34 izlenme
Yıllarca Akit okuyan İHL öğretmeni: Oyumu CHP’ye vermekten başka çarem kalmadı246 izlenme