2010 yılında başlamasına rağmen hayata geçirilmesi yılan hikâyesine dönen Van Çevre Yolu projesi için Karayolları Genel Müdürlüğü bir ihale daha yaptı.
21 Mart 2025 günü Ankara'da pazarlık usulü gerçekleştirilen ihaleyi Yüngül İnşaat + Aydın İnşaat ortaklığı 3 milyar 343 milyon liralık teklifle kazandı.
YSE Yapı, İntekar Yapı, Adabağ Yapı, Özgün Yapı ve Feza Taahhüt'ün de davetliler arasında olduğu ihalede yaklaşık değer 3 milyar 723 milyon lira olarak belirlenmişti.
YASA AFET, SALGIN DİYOR...

İhale Kanunun 5. Maddesinde kamunun yapacağı ihalelerde uygulanması gereken temel yöntemlerin “açık ihale” ve “belli istekliler arasında ihale” olduğu açıkça belirtiliyor. Karayolları ise her yıl milyarlarca liralık ihaleyi pazarlık yöntemi ile yapıyor.
Oysa Kamu İhale Kanunu’na göre ‘doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya yapım tekniği açısından özellik arz eden veya yapı veya can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından ivedilikle yapılması gerekliliği idarece belirlenen hallerde veyahut idare tarafından önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması’ halinde pazarlık usulüne gidilebiliyor.
TASARRUF SÖZDE KALDI

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçtiğimiz yıl mayıs ayında kamuda tasarruf paketi açıklamıştı. Buna göre, fiziki ilerlemesi yüzde 75’e ulaşan yatırım projelerine öncelik verilecekti.
Ancak, Van Çevre Yolu yüzde 75 seviyesine ulaşmamasına rağmen kamu tasarruf tedbirlerinden etkilenmedi ve ihaleye çıkıldı. Öncelikle 2 gidiş 2 geliş, 4 şeritli olarak 41 kilometre uzunluğunda tasarlanan yol daha sonra 3 gidiş 3 geliş 6 şeritli yol olarak planlandı.
Nefes
İş dünyası ekonominin gidişatından endişeli!86 izlenme
Zorlu AVM'de İsrail protestosuna izin verilmedi, direnen bazı göstericiler gözaltına alındı40 izlenme
Şamil Tayyar: "Mafya devlete operasyon çekiyor"38 izlenme
Memurdan 2 günlük uyarı eylemi33 izlenme
Hatay'da yıkılan binaların evraklarını korumakla görevlendirilen savcıların izne çıktığı iddia edildi50 izlenme
Banka, esnaf ve müşteriyi karşı karşıya getiren komisyon!17 izlenme
Erdoğan'a kötü haber! Kendi seçmeni bile ikna olmadı: CHP'li belediyelere soruşturmalarda çarpıcı anket15 izlenme
Gezi 3 Yaşında ! 31 Mayıs'ta Taksim'deyiz !488 izlenme
Bir yalanları daha çöktü! AKP'liler 'Mobil Halk Ekmek Büfelerini' reddettiklerini kabul etmeyip 'ispatlayın' dediler, CHP'liler de ispatladı!
Berat Albayrak hakkında suç duyurusu!
Sur canisi Semih Çelik’in hastane raporu ortaya çıktı: Cinayet göz göre göre gelmiş!
Erdoğan'a 'yeni' bir saray daha!