2010 yılında başlamasına rağmen hayata geçirilmesi yılan hikâyesine dönen Van Çevre Yolu projesi için Karayolları Genel Müdürlüğü bir ihale daha yaptı.
21 Mart 2025 günü Ankara'da pazarlık usulü gerçekleştirilen ihaleyi Yüngül İnşaat + Aydın İnşaat ortaklığı 3 milyar 343 milyon liralık teklifle kazandı.
YSE Yapı, İntekar Yapı, Adabağ Yapı, Özgün Yapı ve Feza Taahhüt'ün de davetliler arasında olduğu ihalede yaklaşık değer 3 milyar 723 milyon lira olarak belirlenmişti.
YASA AFET, SALGIN DİYOR...

İhale Kanunun 5. Maddesinde kamunun yapacağı ihalelerde uygulanması gereken temel yöntemlerin “açık ihale” ve “belli istekliler arasında ihale” olduğu açıkça belirtiliyor. Karayolları ise her yıl milyarlarca liralık ihaleyi pazarlık yöntemi ile yapıyor.
Oysa Kamu İhale Kanunu’na göre ‘doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya yapım tekniği açısından özellik arz eden veya yapı veya can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından ivedilikle yapılması gerekliliği idarece belirlenen hallerde veyahut idare tarafından önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması’ halinde pazarlık usulüne gidilebiliyor.
TASARRUF SÖZDE KALDI

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçtiğimiz yıl mayıs ayında kamuda tasarruf paketi açıklamıştı. Buna göre, fiziki ilerlemesi yüzde 75’e ulaşan yatırım projelerine öncelik verilecekti.
Ancak, Van Çevre Yolu yüzde 75 seviyesine ulaşmamasına rağmen kamu tasarruf tedbirlerinden etkilenmedi ve ihaleye çıkıldı. Öncelikle 2 gidiş 2 geliş, 4 şeritli olarak 41 kilometre uzunluğunda tasarlanan yol daha sonra 3 gidiş 3 geliş 6 şeritli yol olarak planlandı.
Nefes
Karadeniz'de vurulan gemide korku dolu anlar: Personel alev ve dumanların arasında kaldı13 izlenme
İstanbul'da ekmeğe zam! Ekmek fiyatları son 1 yılda yüzde 42 arttı!38 izlenme
İyi Partili Aytun Çıray'dan kritik soru: "Bergama'daki köy malları Katar'a mı verilecek?"42 izlenme
Ayhan Bora Kaplan grubuna yeni operasyon: Çok sayıda kuzeni yakalandı82 izlenme
Erdoğan'a yakın iş insanı Ethem Sancak'ın FETÖ övgüleri ortaya çıktı!321 izlenme
Polis Şeyda Yılmaz'ı şehit eden katilin avukatları davadan çekildi16 izlenme
Trafik sigortasında büyük soygun!29 izlenme
'Kayınpeder-damat birlikte en büyük günahı da işlediler...'59 izlenme
Pelin Batu 2010'lu yıllardaki İstanbul'u anlattı: "Sanki başka bir ülkedeyim"
ABD savaşa girecek mi? Hüsnü Mahalli İran'a olası saldırının yönetileceği ülkenin ismini verdi! "İran füzesini Amerika karşılıyor"
Sel felaketinde bilanço ağırlaşıyor: Can kaybı 17'ye yükseldi
Erdoğan'ın eski doktorundan Nebati'ye olay sözler! "Şu yürütme işlerini bırak"