İlahiyatçı Ebubekir Sifil, "Adam keyfi olarak namazı sürekli biçimde aksatıyorsa cezaya çarptırılır. Çağırılır, azarlanır. Çağırılır, tekdir edilir. Çağırılır, dövülür. Devam ederse taziren (hakimin veya devlet yöneticisinin takdirine bağlı olarak yapılan cezalandırma) öldürülebilir" ifadesini kullandı.
İstanbul'un Pendik ilçesindeki Uluçınar Camisi İmamı Halil Konakcı ise "Dinde zorlama var. Nasıl var? Namaz kılmamanın hukukta cezası var. Şimdi uygulanmıyor olabilir. Oruç tutmamanın dinde cezası var. Sopalama var. Demek ki zorlama var" dedi.
Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) avukatları ile avukatlar Nazan Bozkurt, Saim Rüştü Anlatıcı, Seda Baydere, Tülay Bekar, ilahiyatçı Ebubekir Sifil ve imam Halil Konakcı hakkında Türk Ceza Kanunu'nun ''Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek'' suçundan suç duyurusunda bulundu.
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu tarafından avukatların suç duyuruları işleme alınarak soruşturma başlatıldı. Soruşturmanın sonucunda Sifil ve Konakcı hakkında "kovuşturma yapılmasına yer olmadığına" karar verildi.
Sözcü
Depremzedelerin isyanı "Biz burada öldük öldük. Biz burada yaşamıyoruz ki"91 izlenme
Milyonların gözü 18 Aralık'ta! Kapalı zarfla verdiler: İşte TÜRK-İŞ'in asgari ücret talebi12 izlenme
Piyasalarda Çetinkaya etkisi! İşte rakamlar…69 izlenme
Heybeliada'da gericiler restoranları tehdit ediyor!248 izlenme
Marmara Üniversitesi öğrencilerinden protesto: "Adaletsiz ve hukuksuzluğa alışmayı reddediyoruz!"23 izlenme
Merkez Bankası'nın bir ayda 9,3 milyar doları uçtu35 izlenme
Devlet Bahçeli ağzındaki baklayı çıkardı: Amaç ömür boyu iktidar24 izlenme
AKP'nin 'kalesi'nde isyan 'Bu partiye oy vermeyeceğiz !'3112 izlenme
Bu neyin tazminatı? Enflasyona yenilen Merkez Bankası performans ücreti dağıttı!
AKP'li Güler: "Emekli maaş zammı bu akşam Erdoğan'a sunulacak"
Oytun Erbaş asgari ücret için ‘R’ yaptı! ‘Kuru fasulye de et de protein’ demişti
Liderlik zammı! Türkiye yüzde 87 vergiyle zirveye oturdu