Naci Ağbal'ın Cumhurbaşkanı Kararı ile Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığı görevinden alınması piyasaları sarsarken, muhalefet bu kararı önceden bilenlerin cuma günü döviz topladığını iddia etti.
Hükümetten bu iddiaya yanıt gelmezken, açıklanan resmi veriler üzerinden bu iddiaların gerçeği yansıtıp yansıtmadığını görmek mümkün değil.
Öte yandan, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bankalardaki yabancı para mevduat değişimini günlük olarak açıklıyor.

Buna göre, gerçek kişilerin bankalardaki yabancı para mevduatı, 1819 Mart dönemini kapsayan iki günde toplamda 842 milyon dolar arttı.
Artış, 18 Mart Perşembe günü 505 milyon dolar, 19 Mart Cuma günü 337 milyon dolar oldu.
Söz konusu iki günde bankalardaki toplam yabancı para mevduat ise 1 milyar 103 milyon dolar arttı.
Yine BDDK verilerine göre, 1219 Mart haftasında bankalardaki yabancı para mevduatların toplamı 2,7 milyar dolar arttı.
Bu artışların ne kadarının yurt içi yerleşikler kaynaklı olduğu, ne kadarının euro/dolar paritesi ve altın fiyatları kaynaklı olduğunu BDDK'nın günlük verilerinden görmek mümkün değil.
AKP'den EYT'lilere 'vergi affı' oyunu: Bağ-Kur prim borçları katlandı!47 izlenme
Bu ülke bu duruma düşürülecek ülke miydi? İstanbul Fatih'te çürük ürünler indirimli satılıyor35 izlenme
Van'da AKP ile CHP arasında seçim gerginliği! CHP'liler linç ediliyordu!158 izlenme
Oğuzhan Uğur'dan Bakan Varank'ın Espressolab tepkisi! Vedat Milor'u hatırlattı30 izlenme
Fatma Nur Öğretmen'in katili tutuklandı!18 izlenme
CHP'li vekiller AKP'lilerin saldırısını böyle püskürttü !413 izlenme
Yüzlerce şubesi bulunan market zincirinin şarküteri reyonunda cirit atan fareler kamerada!60 izlenme
Murat Kurum Ekrem İmamoğlu’nun vaatlerini kopyaladı45 izlenme
Zigana Dağı mevkiinde çığ! Valilik uyardı
Akaryakıtta indirim bekleyenlere kötü haber! Yeni ÖTV düzenlemesi Resmi Gazete'de yayınlandı!
Mahkeme son noktayı koydu! Atatürk’ün vasiyetinin iptali istenemeyecek!
Süleyman Soylu Taksim'de saldırı olduğunda Suriye'de briket ev açılışındaydı! Ümit Özdağ: "Süleyman o sırada Suriyelilere ev dağıtıyordu"