Bolu Kartalkaya Grand Otel'de 78 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan facianın nedenleri araştırılıyor. Yangının restoran bölümünde kahvaltı hazırlıkları sırasında pleyt ızgaradaki kızgın yağ alev almasıyla başladığı, mutfak çalışanlarının su dökerek yanlış müdahalede bulunduğu öğrenildi.
Sabah'ta yer alan habere göre, iddiaya göre çalışanlar kahvaltı hazırlığında kullanılan pleyt ızgarayı çalıştırdı.
Uzun süre açık kalan ve ısınan cihaz üzerindeki kızgın yağ bir anda alev aldı. Mutfak çalışanları yangını yangın söndürme tüpüyle değil suyla söndürmeye çalışınca alevler oteli sardı.
Yangının ardından panik yapan mutfak çalışanlarının, korkup dışarı çıktığı, yangının başladığının otelde konaklayanlara ise yangın alarmı çalışmadığı için bildirilemediği belirtildi.
Sözcü
Sokak röportajında gergin anlar: Sunucu ve vatandaşlar Atatürk'e 'put' diyen şahsa haddini bildirdi!30 izlenme
İran'dan İsrail'e fırlatılan füzeler Hatay semalarından görüldü35 izlenme
Vekiller 112 kez sordu Beştepe sır küpü oldu29 izlenme
İranlı molla Ayetullah Ahmed İrvani'nin kızının düğün fotoğrafları, tartışmalara yol açtı.105 izlenme
9 yıl oldu; haberin var mı?158 izlenme
İBB’den 29 Ekim sürprizi! Kota yok, 24 saat sınırsız internet!129 izlenme
Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi belli oldu31 izlenme
Ali Türkşen’den, Albay eleştirilerine tepki: Nankör kere nankörler316 izlenme
O doktor, ölen yaşlı adamdan davacı ve şikayetçi oldu!
İl Milli Eğitim Müdürü Atatürk düşmanıyla aynı karede! Tepki yağdı
Antalya'da '69 yaşındaki Gazi'ye otobüste büyük ayıp !
Fatih Altaylı İŞKUR’daki Suriyeli skandalını anlattı: "İŞKUR tarafından işe Suriyelileri alması için baskı yapıldığını biliyorum. Ortada bir rezillik var ve İŞKUR da bunun bir parçası"