Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Bakırköy Ataköy’de bulunan Hazine arazisi ile ilgili imar planı değişikliğini dün onayladı. Yürürlükteki imar planlarında “İdari Tesis Alanı’nda” kalan Hazine arazisi, plan değişikliği ile “TicaretTurizm” alanına alındı. Plan notlarına göre 14 bin 620 metrekarelik Hazine arazisine 11 katlı rezidans, otel, çok katlı mağaza, ofis gibi tesisler yapılabilecek.
Plan değişikliği raporunda yer alan bilgiye göre, söz konusu arazinin 2016 yılında, hizmet binası, çok amaçlı faaliyet merkezi ve sosyal donatılar yapılmak amacıyla, 30 yıllığına MÜSİAD’a devredildiği ortaya çıktı. MÜSİAD, 2017 yılında söz konusu araziye, “Genel Merkez Binası” yapmak için temel attı. 6 Ocak 2017’de yapılan temel atma törenine, dönemin ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de katıldı. Söz konusu “Genel Merkez Binası”, 5 Mayıs 2019 tarihinde, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve diğer birçok devlet yetkilisinin katıldığı törenle açıldı.

Plan değişikliği ile “İdari Tesis Alanı’nından”(Resmi Kurum Alanı) “TicaretTurizm” alanına alınan arazideki MÜSİAD binasına da koruma getirildi.
Cumhuriyet'in haberine göre, MÜSİAD binası, söz konusu 14 bin 620 metrekarelik arazinin yaklaşık 4 bin metrekarelik kısmı üzerine inşa edilmiş durumda. Geri kalan yaklaşık 10 bin metrekarelik kısım boş durumda. Rezidans ve otel gibi binalar boş olan kısma yapılacak. Arazinin mülkiyeti Hazine’ye ait olsa bile kullanım hakkı 30 yıllığına MÜSİAD’a ait olduğu için yeni imar durumunun kimin tarafından nasıl kullanılacağı merak konusu.
AKP, Başkan Yavaş mazbatasını alana kadar 853 kişiyi işe almış99 izlenme
İmamoğlu'nun tutuklanması sonrası en kapsamlı anket! Dört kritik soru soruldu, AKP ve MHP'lilerin o yanıtı şaşırttı42 izlenme
Özgür Özel'e Akın Gürlek'e hakaret iddiasıyla soruşturma açıldı37 izlenme
Sevgi kelebeği (!) Bülent Arınç'tan Pensilvanya anıları !820 izlenme
Okçular merayı kaptı hayvanlar açıkta kaldı!71 izlenme
Benzine bir zam daha geliyor66 izlenme
Özgür Özel, Deniz Göktaş'la görüşmesini anlattı25 izlenme
Memurlardan AKP'ye kötü haber33 izlenme
İmamoğlu ateş püskürdü: "Aileme saldırıyorsunuz, yuvamı hedef alıyorsunuz"
AKP’nin yönettiği belediyeyi kazanan Burcu Köksal: "Prizlerin altında dahi kamera ve böcek var"
İBB davasında 2. celsenin 10. günü: Tahliye talepleri dinlendi
Avukat Tuba Torun, İmamoğlu'nun savunmasında bilinmeyenleri anlattı