Tele 1'de İzmir'in Konak ilçesi Atatürk Meydanı'ndan canlı yayınlanan Anında Manşet programının konuğu SÖZCÜ yazarı Uğur Dündar, İYİ Parti İBB Meclis Üyesi Taylan Yıldız, Twitch yayıncıları Pelin Baynazoğlu, Ömer Serdar Özkan, Levent Balım, Kenan Sürmeli oldu.

Uğur Dündar, Demokrasi Arenası programında konuk ettiği Müjdat Gezen'in “Geldikleri gibi giderler, Mehter Marşı'yla geldiler, İzmir Marşı'yla gidecekler” sözlerinin iktidar yanlısı medyada ‘darbe çağrısı' olarak haber yapıldığını belirterek tepkisini dile getirdi.

“DARBE İMASI ŞEKLİNDE YANDAŞ MEDYADA KÖPÜRTÜLDÜ”
Uğur Dündar, “Bu değerlendirme sanki darbe çağrışımı, darbe iması şeklinde yandaş medyada köpürtülerek bir mağduriyet algısı yaratılmak istendi. Aslında, ‘Mehter Marşı ile geldiler, İzmir Marşı ile gidecekler’ deyimi, Erkan Yolaç'a aittir. Erkan Yolaç, ünlü oyunu ‘evet hayır' yarışmasını açarken, ‘Mehter Marşı ile geleceksiniz, İzmir Marşı ile gideceksiniz' diye başlardı. Kalıp olmuştu bu. Ayrıca ‘Geldikleri gibi giderler' gibi bir tanımlama, bir siyasi iktidar için çok doğal bir tanımlama” diye konuştu.
MÜJDAT GEZEN: HANGİNİZİN AYAĞINA ZİNCİR VURULDU?
Dündar, canlı yayında Müjdat Gezen’in kendisine konuyla ilgili yaptığı açıklamayı okudu. Müjdat Gezen, şunları söyledi:
*Bazı yancı basın yayın organlarında benim iktidar için ‘Geldikleri gibi giderler' lafını söylerken belinde palaska ile oynadığım belirtilmiş. Birincisi palaskam yok.
*İkincisi, burada sorulacak en basit soru şu; bu iktidar neyle geldi? Seçimle. Neyle gider? Yine seçimle. Buradan darbe iması çıkarmak, şapkadan tavşan çıkartmak gibi tam bir hokkabazlık işidir.
*Bunlara sorulacak soru şudur; hangi darbede, hanginizin ayağına zincir vuruldu?
(Uğur Dündar: “Müjdat Gezen'in ayağına zincir vuruldu darbede”)
*Hangi darbede bilekleriniz kelepçelendi?
(Uğur Dündar: “Bilekleri kelepçelendi Müjdat Gezen'in.”)
*Ben bugüne kadar en az 20 kere ‘geldikleri gibi giderler' dedim…”
“AKLIYLA ZORU OLMASI LAZIM”
Uğur Dündar, “Artık bundan da bir darbe iması çıkarmak için insanın aklıyla zorunun olması lazım” ifadelerini kullandı.
Dilan Polat'ın kız kardeşi Sıla Doğu, canlı yayında kokain kullandığını itiraf ederek küfür ve hakaretler savurdu204 izlenme
Kılıçdaroğlu'nun kayyum mesajını duyan İmamoğlu'nun yanıtı: "O görüşmeye gidenlerden birisi söyledi. 'Üzüldü hatta tepki gösterdi ve bu önce partimize, ülkemize ve bize de kötülük' demiş"12 izlenme
Gezi davasının üye hakimi AKP’nin aday adayı çıkmıştı, bakın adaylığında neler söylemiş?74 izlenme
Elindeki poşeti gösteren emekli vatandaş isyan etti: "Yetti canımıza"29 izlenme
Plan ve Bütçe Komisyonu karıştı! CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya ve Bakan Yılmaz Tunç arasında gerginlik9 izlenme
Sedat Peker: "İçişleri Bakanlığı’nda bir manyak oturuyor"95 izlenme
İmamoğlu'ndan Arnavutköylülere çağrı: "Bu bir ahlak, adalet ve vicdan mücadelesi"10 izlenme
5 yılda ne değişti? YSK'dan iki farklı karar133 izlenme
TÜİK zammı emeklileri aç bırakır
Muhalif seçmenin oylarıyla seçilen vekiller AKP’ye geçiyor! İsim isim belli oldu
26 bin lirayı 26 milyon lira yapmışlar: KİPTAŞ Genel Müdür'ü Kurt'a montajlı kaset kumpası deşifre oldu
İstanbul’un en kritik ilçesinde AKP adayı belli CHP adayı belli değil