Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni ekonomi modelini anlatmak için TRT’ye konuk oldu. Erdoğan’ın faizlere ilişkin yaptığı açıklamalar Türk Lirası’ndaki değer kaybını hızlandırırken, uluslararası piyasalarda dolar 13.82'yi gördü. Erdoğan'a siyasi parti liderlerinden tepki mesajları geldi.
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Erdoğan'a sert tepki göstererek şöyle dedi:
“Dolar; ülkeye güven vermesi gereken, vatandaşları sakinleştirmesi beklenen Sn. Cumhurbaşkanı'nın televizyona çıkacağı haberiyle 13'ü aştı. Konuşmayla birlikte ise 14 TL'ye kadar yükseldi! Bu konuşmalar TL'ye taammüden saldırı niteliği kazandı. Allah aşkına konuşma artık!”
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da Erdoğan'ın açıklamalarına , “Dolar beyefendinin sesini seviyor; bir ara 13.70’leri gördü! Sayın Erdoğan, söylesen tesiri çok, sussan dolar razı değil” şeklinde tepki gösterdi.
Dolardaki artışı “Bir Deli'nin Hatıra Defteri'nden bir günümüz!” ifadeleriyle yorumlayan Uysal, “Bu yıl 3.çeyrekte büyümüş yine ekonomi..Kimin için büyüdüğü malum…Bu ülkenin ömründen 20 yıl(80 çeyrek eder) çaldınız.. Acaba kaçıncı çeyrekte halkın mutfağına girecek o büyüme… Asgari ücretlinin aylık rızkı bugün 3 çeyrek(altın) bile etmiyor..Artık yeter…” şeklinde konuştu.
Doların 14 lira yaklaşması üzerine CHP'den de ilk açıklama geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, “'Çakma ekonomist' konuşuyor. Dolar 14 lira oluyor. Halk bir kişinin keyfiyle sefalete sürükleniyor” dedi.
Memleket Partisi: Tarihe geçiyorsun Erdoğan
Memleket Partisi, paylaştığı görselle birlikte, “Konuştukça parasına değer kaybettiren cumhurbaşkanı olarak tarihe geçiyorsun Erdoğan!” mesajına yer verdi.
İmamoğlu’ndan devlet memurlarına çağrı: Kişiye hizmet etmeyin, devlete hizmet edin107 izlenme
Günlerdir susan Fahrettin Koca'nın paylaşımına tepki yağdı37 izlenme
Saray'a tanesi 1.8 Milyon Euro'ya 3 Mercedes!52 izlenme
"Faizle nasıl uğraşılır göreceksiniz" demişti: Hazine eylülde 32,9 milyar TL açık verdi, 9 ayda faize 124 milyar TL ödedi!70 izlenme
İstifasını açıklamadan önce o isme telefon açtı: İşte Tugay'ın CHP'den ayrılışının perde arkası25 izlenme
Giydiğiniz hangi marka, alışveriş yaptığınız hangi mağaza, kaldığınız hangi otel katarlıların?72 izlenme
AKP’li kadın vicdansızca bunları söyledi! 'Kiralar yüksekse Afrika’ya gitsinler. İnsanların açık giyinmesi beni çok ilgilendiriyor. Benim kocamı, oğlumu tahrik ediyor'42 izlenme
Sedat Peker'in danışmanı Emre Olur hakkında 'yeniden yakalama kararı' iddiası55 izlenme