Ankara’nın Mamak ilçesinde bağlı Kayaş’ta bulunan MKE Kapsül Fabrikası’nda saat 11.00 sıralarında bilinmeyen nedenle patlama oldu.
YANGIN ORMANA SIÇRADI
Patlama ile birlikte fabrikada yangın çıktı. Patlama sesi çevrede geniş bir alanda duyulurken, yangın nedeniyle gökyüzünü dumanlar kapladı. Yangın, ormana da sıçradı.
Patlamanın ardından işçiler tahliye edilirken, bölgeye AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. AFAD’ın Kimyasal Biyolojik Radyasyon ve Nükleer (KBRN) ekibi de bölgeye sevk edildi.
BİRİ AĞIR DÖRT İŞÇİ YARALANDI
KBRN ekibi ve diğer ekipler, kapsül bölümünde patlamaların küçük çaplı devam etmesi nedeniyle müdahale etmekte güçlük yaşadı. Patlamalar sırasında çevrede de panik yaşandı. Ekipler, hem fabrika hem de ormanda yangını söndürmek için çalışma başlattı.
Patlama nedeniyle ilk belirlemelere göre dört işçi yaralandı. Yaralı işçiler sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla hastanelere sevk edildi. İşçilerden birinin durumunun ağır olduğu belirtildi.
BELEDİYE BAŞKANI: KÜÇÜK PATLAMALAR DUYUYORUZ
Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, patlama ile birlikte fabrikadaki tüm işçilerin tahliye edildiğini söyleyerek, “Çevre güvenliği önlemi alınmış durumda. Önlemler maksimum seviyede alındı. Yangın söndürülmeye çalışıyor. Küçük patlamalar da duyuyoruz” dedi.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “MKE Kapsül Fabrikası’nda saat 10.52’de meydana gelen patlamada maalesef 4 işçimiz yaralandı. Emniyet, itfaiye, AFAD ve 112 Acil ekiplerimiz bölgede” şeklinde bir açıklama yaptı.

1931 yılında kurulan MKE Kapsül Fabrikası’nda, Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Teşkilatı ihtiyacına yönelik; yanıltıcı mühimmatlar, çeşitli kapsüller ve piroteknik mühimmatları, ses, ışık ve gaz mühimmatı üretimi yapılıyor. (DHA)
Sözcü
Emekli ikramiyesine yapılacak zam sızdı25 izlenme
İmamoğlu: "Seçime giremezsem başka adayı desteklemeye hazırım!"25 izlenme
TOKİ, günde 28 bin TL tazminat ödüyor!103 izlenme
'Ekmek alacak param' yok diyen yurttaş göz yaşları içinde sordu 'Ben dilenci değilim, ama bu haldeyim, şimdi ne yapayım ben?'126 izlenme
Merkez Bankası Kanununda dikkat çeken ‘haciz’ değişikliği! Güney Kore mi istedi?86 izlenme
CHP-İYİ Parti-Saadet Partisi-DP ittifakı, ‘Cumhur ittifakını’ karıştırdı!1016 izlenme
Tuzla Belediye Başkanı’nın vakfı için orman imara açıldı!168 izlenme
Rusya-Ukrayna savaşı… ‘Putin, Stalin’in 2. Dünya Savaşı taktiklerini uyguluyor’81 izlenme
Yıllık elektrik tüketim sınırı uygulamasından milyonlar etkilenecek... Uzmanlar tek tek anlattı
Memur ve emekliye verilen zam buhar oldu!
Takdir toplayan sözler: "Müteahhitlerin borcu siliniyor. Fatura ödeyemeyen Fatma Nine'nin saati sökülüyor. Adalet olmadı mı ekonomi düzelmez. Atatürk gibi bir insan lazım"
Mehmet Akif Ersoy'un ek ifadesi ortaya çıktı! Sadettin Saran ve Ekrem İmamoğlu detayı...