PKK’nın en büyük gelir kaynaklarından biri, Irak’ta gerçekleştirilen uyuşturucu ticareti. İran sınırı ve Süleymaniye kırsalı kullanılarak yapılan uyuşturucu ticareti PKK’nın denetiminde bulunuyor.
Bölgedeki uyuşturucu ticaret ağı örgütün izninde düzenleniyor, hatta söz konusu ticareti örgüt mensupları doğrudan yönetiyor.
Terörist Abdulmutalip Doğruci geçmiş dönemde örgütün Türkiye’deki uyuşturucu ticaretini düzenliyordu. MİT’in saha ajanları, PKK’nın üst yönetiminin Doğruci’ni Süleymaniye kırsalındaki uyuşturucu ticareti faaliyetlerini organize etmesi ve denetlemesi için özel olarak görevlendirdiğini tespit etti.
MİT'TEN SIKI TAKİP
MİT, Abdulmutalip Doğruci’nin etkisiz hale getirilmesi için çalışma başlattı. PKK’nın uyuşturucudan elde ettiği kara paranın Süleymaniye’de Abdulmutalip Doğruci tarafından aklandığı tespit edildi. Paranın kırsalda bulunan teröristlerin bilgisayar, uydu telefonu, kamera sistemleri vb. çeşitli teknik ihtiyaçları için kullanıldığı öğrenildi.
Gerekli hazırlıkların tamamlanmasının ardından MİT düğmeye bastı. Faaliyetleri saha ajanları vasıtasıyla detaylı bir şekilde takip edilen Doğruci, Süleymaniye kırsalında bulunduğu sırada nokta operasyonla etkisiz hale getirildi.
KOD ADI CESUR VEDAT
Cesur Vedat kod Abdulmutalip Doğrucinin, geçmiş dönemde İstanbul’da gerçekleştirdiği uyuşturucu ticareti ve nitelikli yağma suçlarından dolayı adli takibata uğradı. Örgüte katılmadan önce PKK’nın gençlik çalışmalarını gerçekleştirdi.
2017 yılında Irak’a geçerek kırsal da faaliyet göstermeye başladı.
ntv.com.tr
Köylü, ‘Herkes kanserle boğuşuyor’ dedi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendi!77 izlenme
Burgazada Madam Martha Koyu kiralama yoluyla özel kişilere devredilecek!46 izlenme
İstanbul'da sokak ortasında feryat etti 'Çocuklarım aç, çocuklarıma yardım edin!'76 izlenme
TRT'den skandal Mansur Yavaş talebi!153 izlenme
Coşkun Aral: "Savaş ürkütücü boyutta, bu kadarını tahmin etmemiştim"75 izlenme
Altın kaçakçılığı skandalında yeni iddia: "3 vekille sınırlı değil pek çok siyasi ve bürokrat da var"33 izlenme
Atatürk Havalimanı’na yapılan sahra hastanesinde son durum: Güzellik merkezi ve saç ekim merkezi yapılacak44 izlenme
İBB bir iftirayı daha çürüttü: Sayıştay'ın onayladığı ortaya çıktı!20 izlenme