Kentteki bir lisenin müdürü Harun Avcu, kasım ayı başında, son sınıfta eğitim gören G.A. adlı kız öğrenciyi, derslerinde başarılı olduğu için ‘Seni Milli İstihbarat Teşkilatı’na memur olarak alacağız’ diye kandırıp, evli ve 3 çocuk babası Ahmet Mandal ile tanıştırdı. Mandal, iddiaya göre, G.A.’ya günlerce cinsel istismarda bulundu.
G.A.’nın durumu anlattığı ailesinin şikayetiyle kendisini ‘MİT mensubu’ olarak tanıtan elektrik ustası Ahmet Mandal, gözaltına alınıp 25 Kasım’da ‘çocuğun cinsel istismarı’ suçundan tutuklandı.
OKUL MÜDÜRÜ DE TUTUKLANDI
G.A.’nın ailesinin avukatı Mehmet Onur Güleç’in, okul müdürleri Harun Avcu ve A.S.K. ile diğer şüphelilerin tutuklanması yönünde başsavcılığa yaptığı talep kabul edildi.
G.A.’nın kendi okul müdürü Harun Avcu, odasında G.A. ve Mandal’ın dini nikahının kıyıldığı okulun kadın müdürü A.S.K., eşi M.K. ile Mandal’ın koruması olarak tanıttığı A.A., polis tarafından yeniden gözaltına alındı.
Şüphelilerden Harun Avcu, 15 Aralık’ta sevk edildiği mahkemece tutuklandı. Kadın müdür A.S.K., eşi M.K. ve A.A. ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.
Olayın ardından başsavcılığın başlattığı soruşturma kapsamında birçok kişinin ifadesine başvuruldu.
Aynı okulda eğitim alan K.K. adlı kız öğrenci de Mandal tarafından tacize uğradığı iddiasıyla şikayette bulundu.
G.A.’nın arkadaşı olan K.K.’nin ifadesinde, “Ahmet Mandal, ‘Seni MİT’e alacağız’ diyerek benimle yakınlık kurdu. ‘Seni seviyorum’ diyerek sarılıp öptü” dediği öğrenildi.
Öte yandan olayın duyulmasıyla Milli Eğitim Bakanlığı soruşturma başlattı. İki müfettişin görevlendirildiği soruşturmada iki okul müdürü de açığa alındı. Harun Avcu’nun okuluna başka bir müdür atandı.
(DHA)
İtibar suikasti ile gönderilen akademisyenin yerine THY eski müdürün oğlu işe alındı! Bilin bakalım hangi üniversitede oldu?54 izlenme
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 2 milyonluk dava!88 izlenme
Sedat Peker hastaneye kaldırıldı! Çarpıcı görüntüler145 izlenme
AKP'li kadının Boğaziçi oyunu ortaya çıktı, sosyal medya karıştı!73 izlenme
Sadece 1 saatte 5 şiddetli deprem! Ege'de depremlerin ardı arkası kesilmiyor37 izlenme
Yandaş ROK'a ilk tekmeyi yandaş gazeteci vurdu16 izlenme
Millet bahçesi projeleri durduruldu: 5 ayda 213,8 milyon lira harcanmış36 izlenme
Gülistan Doku soruşturması: Gözaltına alınan dönemin valisi ile başhekimi adliyeye sevk edildi24 izlenme
Yeni Akit yazarından iktidarı kızdıracak sözler!
Siber Güvenlik'e bol bol bürokrat atandı! Asıl işi sadece 38 kişi yapıyor
Yenge Hediye Güran tutuklanmıştı: İfadede Narin kaybolduktan sonra değişen telefon ayrıntısı
Japonya milli gelirinin 5’te 1’ini corona ile mücadele için harcayacak