Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 kenti etkileyen 7.7 ile 7.6 büyüklüklerindeki depremler Malatya'da da yıkıma neden oldu.
Şehrin en yeni yerleşim yerlerinden Yeşilyurt ilçesi Bostanbaşı mevkiinde de büyük hasara yol açan deprem sonucu birkaç yıl önce inşa edilmiş çok sayıda apartman kullanılamaz hale geldi.

Bostanbaşı 2009 yılında yemyeşildi…
Bir zamanlar kayısı bahçelerinin yer aldığı Bostanbaşı mevkii son 10 yılda yerini çok katlı binalara bıraktı. İktidar sürekli zemin + 4 kat mesajı verirken, tarım arazilerine 1112 katlı apartmanlar yapıldı.

2023 yılı itibariyle Bostanbaşı mevki bu hale geldi.
Milyonlarca lira bedelle bir iki yıl önce satın aldıkları dairelerin depremler sonucunda kullanılmaz hale gelmesine vatandaşlar isyan etti.

3 bini aşkın binanın yıkıldığı 40 binden fazla binanın da hasar aldığı Malatya’da kentin en prestijli bölgesi olarak bilinen Bostanbaşı’ndaki yeni evleri inşa eden müteaahitlere tepki gösteren daire sahipleri “Dişimizden tırnağımızdan artırıp biriktirdiğimiz paralar uçtu gitti, banka borçlarıyla da başbaşa kaldık. Mağduruz” değerlendirmesini yaptı.

Bostanbaşı mevkiinde yeni yapılan ve depremde hasar gören binadan yatağa bağımlı hasta dün itfaiyenin yardımıyla çıkarıldı.
Bostanbaşı mevkiinde inşa edilen iki bloklu Asur Konutları projesi de 6 Şubat’taki 7.6’lık ikinci depremin arından ağır hasar aldı.

Bloklardan birinin çökme anı site sakinleri tarafından kaydedildi.
İshak İnşaat tarafından hayata geçirilen Asur Konutları adlı projenin tanıtımının yapıldığı internet sitesinde “Son Deprem Yönetmeliğine Uygun Betonarme Proje, Depreme dayanıklı Radye Temel” ifadeleri yer alıyordu.
Sözcü
AKP'li bir vatandaş sokak röportajında “İnadına Erdoğan inadına Soylu” deyince kavga çıktı!73 izlenme
‘Tabii ki AKP'ye geçmem. Bindiğim araçtan inmem’ demişti! İYİ Parti’den istifa etti, AKP’ye geçti41 izlenme
Bartın’da maden ocağında patlama: 14 kişi hayatını kaybetti49 izlenme
Seçim vergileri fırtına gibi geliyor51 izlenme
Aynı FETÖ gibi “tutuklanacaklar listesi” veriliyor!181 izlenme
Sözde ilahiyatçı İhsan Şenocak 'Genç kaynana şehvet uyandırır !'679 izlenme
Seçime iki ay kala büyük skandal: Depremde yıkılan binaya Suriyeli seçmenler kaydedilmiş!45 izlenme
FETÖ nedeniyle TSK'dan ihraç edilen Akit yazarından skandal çıkış! "Devletin dini İslam'dır"48 izlenme
Tünelin ucu karanlık!
FETÖ elebaşı Fethullah Gülen hizmet ettiği ülkeye gömüldü! Cenzeye giden bazı FETÖ'cüler yüzünü sakladı
Maliye Bakanlığı uzmanlarından 30 bin lira ek zammın geri çekilmesine "sessiz protesto"!
Sağlık Bakanlığı’ndan şaşırtan düzenleme! Vatandaşa ek yük getiriyor!