KMH hesaplarından ilk defa para çekenlerin sayısı son bir yılda 100 binden 121 bine çıkarken, geri ödenemeyen KMH borçları son bir yılda 2.7 kat birden arttı. Türkiye Bankalar Birliği’nin (TBB) verilerine göre, bankaların kredili mevduat hesaplarından son bir yılda çekilen nakit para yüzde 142.3 oranında artarak 130 milyardan 315 milyar liraya çıktı.
KMH RİSKİ 10.679 TL
Buna karşılık geri ödenmediği için bankaların takibine düşen KMH borcu yüzde 169.2 oranında artarak 2.8 milyar liradan 7.7 milyar liraya yükseldi. Bankaların KMH’ndan nakit para çekmek zorunda kalanların sayısı da son bir yılda 1 milyon 701 kişi arttı. Geçen yıl 27 milyon 762 bin kişi
KMH’dan para çekerken bu yıl bu sayı 29 milyon 463 bini aştı. İlk defa bu yıl KMH’na nakit para için başvurmak zorunda kalanların sayısı da 121 bine ulaştı. Verilere göre, halen bankaların üzerinde kişi başına ortalama 10 bin 679’ar lira KMH riski bulunuyor. Bu tutar geçen yıl 4 bin 676 liraydı.

KMH ağırlıklı olarak maaşlarıyla ay sonunu getiremeyen dar gelirlilerin son çare olarak başvurduğu hesaplardan oluşuyor. Bankalar, müşterilerine belirli limitler dahilinde faizle KMH açıyor. Çekilen paraya, geri ödenene kadarki süre için günlük faiz uygulanıyor. Hesaba para yatırıldığında borç kapanıyor.
Sözcü
Gıda sektöründen hükümete tepki "Baskınlar sorunu çözmez!"110 izlenme
Çin hükümeti, nadir toprak elementlerine yasak getirdi: Beylikova daha da değere bindi20 izlenme
Bir Kavakçı daha Saray’dan çıktı!418 izlenme
Kahramanmaraş'ta okulda silah sesleri: 4 can kaybı 20 yaralı var35 izlenme
AA'nın "Erdoğan'dan çiftçiye müjde" haberindeki veriler 'gerçek değil'96 izlenme
Türkiye’nin en tehlikeli fayını açıkladı! 'Hazırlanın' diyerek bölgeyi işaret etti: "Enerji birikimi 900 yılı aştı"19 izlenme
CHP'den Soçi mutabakatı hakkında ilk yorum: Akıl alır gibi değil!141 izlenme
Muhammed Yakut ile işbirlikleri net olarak tespit edildi: Can Tanrıyar tutuklandı61 izlenme
Hani Gaz Bulunmuşu? Şov Var, Gaz Yok...
Oğul Ağar'ın başarı hikayesi!
Sosyal medya ünlüsü dönerciden canlı yayında Atatürk ve silah arkadaşlarına ağır hakaretler! "Osmanlı toprak kaybetmedi, laikliği getiren o köpekler topraklar kaybetti"
AKP’nin kalesinde her iki kişiden biri icralık!