2023 yılına sayılı günler kala milyonlarca Emeklilikte Yaşa Takılan (EYT) için kötü haber geldi…
Bakan Vedat Bilgin SGK’nın 1999 yılı öncesi kayıtlarının dijital ortamda olmaması nedeniyle güçlük yaşandığını açıkladı.
Memurlar tek tek dosya üzerinden arşiv taraması yapmak zorunda kaldı. Bakan bazı evrakların da kaybolduğunu söyledi.
Bu nedenle tam olarak kaç kişinin EYT kapsamında olduğu net biçimde hesaplanamadı.
Meclis Genel Kurulu'nda Çalışma Bakanlığı bütçe görüşmelerinde konuşan Bakan Bilgin, EYT düzenlemesinin gecikmesinin sebeplerinden birini şöyle açıkladı:
*EYT, 8 Eylül 1999 öncesi çalışanları, işe girenleri, kapsıyor. Fakat o zaman, henüz bizde dijital ortamda kayıt sistemleri yok.
*Bunların büyük bir çoğunluğu iş değiştirmiş, evrakları kaybolmuş veya evrakları bulunamıyor.
*Biz bütün bunları organize etmeye çalışıyoruz, kapsamına tam anlamıyla ulaştığımız zaman inşallah, sözümü tutarım, ocak ayına da sarkmaz.
*Bütün bu çalışmaları tamamladığımız zaman gerçek boyutları ortaya çıktığı zaman Meclis ile bunu paylaşacağım.
Bakan Bilgin, EYT düzenlemesinin gecikmesinin bir diğer sebebinin de işveren talepleri olduğunu belirterek “EYT doğrudan işverenleri ilgilendiriyor. İşveren tecrübeli çalışanımı kaybetmek istemeyiz ama bir de bize mali yükü var diyor… Yaş sınırından bahsedenler oluyor. Öteleyin diyenler oluyor” açıklaması yaptı.
AKP seçmeni 'Erdoğan'ı sürekli başkaları kandırıyordu, bu sefer biz kandırdık !'204 izlenme
Aziz İhsan Aktaş itirafçı oldu, operasyon gerçekleşti17 izlenme
MİT’ten Suriye’ye operasyon39 izlenme
Askeri personelin üstünün aranması meclis gündeminde: "Kurumsal itibara etkisi nedir?"12 izlenme
Gaziantep’te damadın, kayınpederi ve eski eşini pompalı tüfekle öldürdüğü anlar kameralara yansıdı48 izlenme
Bahçeli'nin AK Parti'den emekli maaşı talebine yanıt: Olur tabi ki elimizden geleni yaparı23 izlenme
"Mustafa Kemal’in devrimini yok ettiler"93 izlenme
Yandaş yazardan ‘idam’ yorumu: Bumerang gibidir, dönüp kimi vuracağı belli olmaz74 izlenme
Kayseri'de koronavirüse karşı 'üfürükçü'de çare aradılar!
CHP'li vekillerden 'Deli Dumrul vergisi' protestosu: "Bunlar öncelikle milleti dolandırıcı sayıyorlar. Diyorlar ki, 'Siz vergi vermiyorsunuz. Baştan haraç alalım"
Kadınları aşağıladığı için açığa alınan okul müdürü ‘öğretmen’ olarak göreve döndü!
Mansur Yavaş'tan muhteşem 30 Ağustos videosu! 'Zafer, zafer benimdir diyebilenindir.'