Fahiş enflasyona bağlı hayat pahalılığı ülkede ağır bir ekonomik kriz yaratırken, bu koşullara karşılık asgari ücrete ve emekli maaşlarına yapılan zamlar ise yetersiz bulundu. Temmuz ayında açıklanacak 6 aylık enflasyon oranları emekli aylıklarında yapılacak artışı belirlerken asgari ücrette de bir ara zam olup olmayacağı merak ediliyor.
2025 yılı ilk 5 aylık enflasyon oranı 15,09 olarak gerçekleşirken, 3 Temmuz’da açıklanacak rakamla emekli aylıklarında yapılacak artış oranı belirlenecek. İlk aylık enflasyonun yüzde 1718 civarında çıkması bekleniyor. Bu durumda SSK ve BağKur emeklilerine bu oranda zam gelecek. Aynı zam oranı uygulanırsa 14 bin 469 lira olan en düşük emekli aylığı ise 17 bin lira seviyesine yükselecek. Kök aylığı 12 bin 367 liranın altında olan emekliler, eğer en düşük aylıkta artış yapılmazsa sıfır zamla karşı karşıya kalarak 14 bin 469 lira almaya devam edecek.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu’ndaki (EKK) son toplantıda en düşük emekli aylıkları gündeme geldi fakat yapılacak artışla ilgili değerlendirmelerin bir sonraki toplantıda yapılacağı belirtildi. AKP kaynakları, 3 Temmuz’da açıklanacak enflasyon oranının arkasından TBMM Başkanlığı’na en düşük emekli aylığının artırılması için yasa teklifi verileceğini bildirdi.
Diğer 22 bin 104 lira olan asgari ücrete ara zam olup olmayacağı ise önümüzdeki günlerde netleşecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, enflasyonun gidişatına göre müdahale yapabileceklerini belirtirken, ekonomi yönetiminin şu anda asgari ücrete ara zam ihtimalinin düşük olduğunu düşündüğü bildirildi.
Gerçek Gündem
Özgür Özel 'Beka sorunu' deyip uyardı: "Topraklarımızı İsrail'e, Yunanistan'a katmak istiyorlar"37 izlenme
SADAT, Kılıçdaroğlu'na 1 milyon TL'lik tazminat davası açtı!42 izlenme
Et yemek hayal olacak: Büyük zam kapıda27 izlenme
Mahfi Eğilmez iktidarın Orta Vadeli Programını ciddiye almadı: "Program olmaz, olsa olsa temenni olur"28 izlenme
Cilt lekelerini gidermek mümkün mü?29 izlenme
Ümraniye Topağacı'nda vatandaş tahliyeye zorlanıyor: "Dört çocuğum var nasıl kira vereyim" diyen kadın ters kelepçe ile gözaltına alındı!23 izlenme
Resmiyet kazandı: FETÖ'nün koltuğuna hangi cemaatin oturduğu belgelendi480 izlenme
İYİ Parti'de yeni istifalar31 izlenme
Gözaltına alınan İsmail Dükel'den mesaj var: Benden casus değil, ancak vatansever çıkar
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden provokasyon uyarısı: "Bilgimiz dışında Mansur Yavaş bayrağı bastırılıyor"
Fenerbahçe’den ‘Süper Kupa’ açıklaması: "Ülkemiz, Cumhuriyetimiz ve Atatürk üstün değerimizdir"
TOKİ güya açıklama yaptı!