Yüksek Askeri Şura toplantısının ardından 5 generalin emeklilik dilekçesi vererek TSK’dan ayrılma talebinde bulundukları iddia edilmişti. İddialarla ilgili Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’dan açıklama geldi. Bakan Akar “Emeklilik TSK mensuplarının da doğal bir hakkıdır. Ne zaman bu? Ocakşubat, temmuzağustos aylarında. Bu manada arkadaşlarımız hizmetlerinin tamamlanmasını müteakip veya hizmetlerimizin akışı sırasında kendi istekleri, iradeleri doğrultusunda emekli olabilirler. Doğal bir durum bu. Şu ana kadar da bize intikal eden iki arkadaşımızın dilekçesi var. Onların da emekliliklerini onayladık. Kendilerine yeni hayatlarında başarılar diliyor, yaptıkları değerli hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu hizmetlerin bir adım daha ileri gitmesi için görevi teslim alan arkadaşların da çalışacağına eminim. TSK bir bütündür. TSK'da görev asla durmaz, vazife sancağı devamlı ileri gider” dedi.
KRİTİK NOKTADAKİ GENERALLERİN İSTİFA ETTİĞİ İDDİA EDİLMİŞTİ
5 generalin emeklilik dilekçesi vererek TSK’dan ayrılma talebinde bulundukları iddia edilmişti. Bu isimlerden 3'ünün ise sınır ötesi operasyonlarda önemli rol üstlenen Adana 6. Mekanize Piyade Tümeni Müşterek Özel Görev Kuvvet Komutanı (MÖGK) ve Özel Kuvvetler eski Komutanı Tümgeneral Ahmet Erhan Çorbacı ile iki yardımcısı Tuğgeneraller Uğur Bülent Acarbay ve Ertuğrul Sağlam olduğu bildirilmişti.
S400’LERİN İKİNCİ BATARYASI YARIN GELİYOR
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ayrıca Rusya’dan satın alınan hava savunmam sistemi S400 füzeleri ile ilgili de konuştu. Akar “İkinci bataryanın temini için yarından itibaren intikaller, taşıma faaliyetleri başlayacak.” dedi.
Suriye’de ABD ile müşterek yürütülen güvenli bölge ilgili de konuşan Akan “Amerikan askeri unsurları ile müşterek devriyelerin yakın bir zamanda başlaması için çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu.
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/sondakikas400lerinikincibataryasiyaringeliyor5300433/
Anadolu’da şiddetli sağanak ve sel: 3 ölü ve yaralılar var26 izlenme
Antalya'da yangını çıkardığı öne sürülen kişilere linç girişimi!40 izlenme
İngilizler için en iyi tatil noktası Türkiye seçildi: Nedeni ise ekonomik!49 izlenme
6 yaşındaki Beşir 81’inci saatte Diyarbakır'daki enkazdan sağ çıkarıldı!44 izlenme
4 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulundu!8 izlenme
Çadır satan Kızılay’da huzur hakkı yüzde 80 arttı!29 izlenme
Bakan Koca, güncel tabloyu açıkladı: Can kaybı 5.508'e, vaka sayısı da 220.572'ye yükseldi!73 izlenme
Eğlence mekânında denize ateş eden bekçiler açığa alındı77 izlenme
Osman Kavala'dan 8'inci yıl mesajı: "Hukukun ve insan onurunun egemen olacağına inanıyorum"
Kılıçlar çekildi! İktidara yakın medyanın hedefinde bu kez Fahrettin Altun var!
Rusya, tüm dünyayı bekleyen gıda krizinin önüne geçmek için tek şart sundu: Denizi mayınlardan temizleyin
Jet Fadıl’dan 15 Temmuz vurgulu tatil reklamı!