Milli parklarda, kamu yararı gözetilerek turistik amaçlı yapı inşasına izin veren yasa yürürlüğe girdi.
Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan milli parklar kanunu ve bazı kanunlar ile 375 sayılı KHK'da değişiklik yapılmasına dair kanuna göre, milli parklar ve tabiat parklarında plan dahilinde, turistik amaçlı bina ve tesisler yapmak üzere gerçek ve özel hukuk tüzel kişileri lehine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın görüşü alınarak Tarım ve Orman Bakanlığı'nca izin verilebilecek.
İzin üzerine tesis edilecek intifa hakkı süresi 49 yılı geçemeyecek. Bu süre 99 yıla kadar uzayabilecek.
İskan ve yapılaşmaya konu olacak yerler için, imar mevzuatına göre imar planları, milli park ve tabiat parkı gelişme planı hüküm ve kararlarına uygun olarak hazırlanacak.
Milli parklar ve tabiat parklarında koruma ve kullanma amaçlarını gerçekleştirmek üzere, kuruluş, geliştirme ve işletilmelerini kapsayan uzun devreli gelişme planı, gelişme planı ve yönetim planı, ilgili bakanlıkların görüşleri alınarak Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce hazırlanacak veya hazırlattırılacak ve yürürlüğe konacak.
Korunan alanlarda ekolojik dengeyi bozan müdahalelerde bulunanlara 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve adli para cezası verilebilecek.
NEFES
Kelime-i Tevhid bayrağı açan kişiye yumruk atan üniversite öğrencisi tutuklandı46 izlenme
Narin Güran davasında Almanya'dan rapor geldi: Çok çarpıcı ifadeler!21 izlenme
Erdoğan mı Davutoğlu mu? Son cumhurbaşkanlığı anketinde iki isim yarıştı sonuç oldukça ilginç.34 izlenme
Sedat Peker gündeme getirmişti, Halil Falyalı cezaevinden tahliye edildi!91 izlenme
Sincan Belediyesi’nin MHP’li Meclis Üyesi '20 bürokrat işe gitmeden maaş alıyor. Vallahi vebal altındayız' dediği için “yukarının emri” diyerek istifa ettirdiler!59 izlenme
Dünyanın en çok kiraz üreten ülkesi Türkiye’de kiraz lüks oldu!19 izlenme
İşte Muharrem İnce'nin mal beyanı812 izlenme
Devlet bütçesini alt üst eden Diyanet, bağış kampanyası başlattı!145 izlenme