Millet bahçeleri projelerinde millet kıraathanelerine de yer verilirken Vakfıkebir Millet Bahçesi’ne ise ‘Ekmek Müzesi’ inşa edilecek.
AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Haziran 2018 seçimlerinde gündeme getirdiği millet bahçesi projelerine milyonlar harcanmaya devam ediliyor.
Birgün gazetesinden İsmail Arı'nın haberine göre Kamu İhale Kurumu’na bağlı Elektronik Kamu Alımları Paltformu’nda (EKAP) millet bahçesi ihalelerinin açıklanmaması tartışmalara neden olurken Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) resmi internet sitesinde ihale sonuçlarını açıkladı.
TOKİ’nin internet sitesinde yer alan bilgilere göre Mersin, Malatya ve Trabzon Vakfıkebir’e yapılacak millet bahçeleri için toplam 74 milyon 68 bin TL harcanacak. İhalesi 23 Eylül tarihinde yapılan Mersin Millet Bahçesi Projesi için TOKİ’nin kasasından toplam 41 milyon 433 bin TL çıkacak.
2018 yılında yıkılan Tevfik Sırrı Gür Stadyumu arazisi üzerine yapımına başlanan Mersin Millet Bahçesi ihalesini ise Özbek İnşaat Şirketi kazandı. Millet Bahçesi inşaatının ihaleyi kazanan şirkete yer teslimi yapılarak başlandığı da açıklandı. İhale dosyasında yer alan bilgilere göre de 119 bin 658 metrekarelik alana inşa edilecek millet bahçesine kafeterya, kıraathane ve bir de mescit yapılacak.
Malatya’ya yapılacak millet bahçesi için de toplam 20 milyon 858 bin TL harcanacak. 4 Eylül tarihinde yapılan ihaleyi Enam İnşaat ve İzbay İnşaat iş ortaklığının kazandığı açıklandı. Enam İnşaat, Ankara’da Melih Gökçek döneminde yıldızı parlayan ve ihale üzerine ihale alan bir şirket olarak biliniyor. İzbay İnşaat’ın ise faaliyet alanı İzmir olsa da merkezinin Siirt’te olduğu öğrenildi.
Millet bahçesinde 6 bin 772 metrekare alana sahip millet kıraathanesi yapılacağı açıklanırken toplam proje alanı ise 42 bin 926 metrekare olarak belirtildi.
Trabzon’un üçüncü millet bahçesi ise Vakfıkebir İlçesine yapılacak. Proje dosyasında yer alan bilgilere göre millet bahçesine bir de “Ekmek müzesi” inşa edilecek. 10 Eylül’de yapılan ihaleyi Aralsan İnşaat kazanırken millet bahçesi için toplam 11 milyon 777 bin TL harcanacağı açıklandı.
Millet bahçesinin 32 bin 721 metrekarelik alan üzerine inşa edileceği de öğrenilirken proje dosyasında yer alan bilgilere göre Vakfıkebir Millet Bahçesi’ne de millet kıraathanesi ile mescit yapılacak.
YKS’de yapay zekâ yardımıyla kopya çekerken yakalandı!104 izlenme
Erdoğan artık 'buyruk' dağıtıyor! Sırada ferman mı var?50 izlenme
Bakanlığın iftar ve sahur menüsü milleti aç bırakır46 izlenme
Böyle giderse açlık kapıya dayanır26 izlenme
AKP'ye soğuk duş! İşte Beştepe'yi ayağa kaldıran o anket! GÜNDEMAR Araştırma ortaya çıkardı75 izlenme
İlber Ortaylı'dan bütün partilere Atatürk çağrısı “Kemalizm kutsaldır. Laf eden elenir. Bir kere partilerin düsturu ameli bu olacak”47 izlenme
Hastane saldırısında ölü sayısı artıyor: Görüntüler korkunç42 izlenme
Cezaevi korkusuyla AKP'ye geçen tek isim Çerçioğlu değil: İşte Şehitkamil'de yaşananlar ve Umut Yılmaz vakası38 izlenme
TÜİK verileri açıkladı: Ekonomimiz büyümüş ama hissettirmeden!
Seçim mi geliyor? İktidara yakın gazete 'vatandaşlık maaşını' duyurdu!
İsrail Filistin’in en büyük ekmek fırınını vurdu! 100 bin kişiye ekmek sağlıyordu
Çocuklara Kur'an öğreten imamdan cinsel istismar skandalı! Hollanda'dan Türkiye'ye kaçtı!