MHP’nin Sinan Ateş davasına ilişkin hazırladığı ve aralarında gazeteci, akademisyen ve siyasetçilerin de bulunduğu 154 kişilik liste ve Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin tehditvari konuşmasının ardından, bir çıkış da MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’dan geldi. Yalçın, Bahçeli’nin 154 kişilik listesini az bularak listeye ek yapılması gerektiğini söyledi.
Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan MHP’li Yalçın, “154’lükler listesi heyecan yarattı. Bu listeye yeni bir zeyl hazırlanması elzem hale geldi” ifadelerini kullandı.
Yalçın, bu açıklamasının ardından yeni bir paylaşım daha yaparak, MHP’nin 154 kişilik listesi için “Tehdit çok ilkel ama ciddiye alınmalı” diyen Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan’a ateş püskürdü.
Yalçın, Turan’ı hedef aldığı açıklamasında, şunları kaydetti:
“Muzır gazeteciliğin duayeni ve eski Beyoğlu âlemlerinin berduşlarından Rahmi Turan, uzun bir aranın ardından yine MHP'ye sardırmış.
Rahmi Turan, şeytana kiraya verdiği vicdanını zaman zaman ödünç alıp bir hırsız feneri gibi karanlıkta sallıyor. Hesabına neresi gelirse oraya fener tutuyor.
Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin 154 MHP muarızıyla ilgili beyanlarını öteki korkaklar gibi Rahmi Turan da saptırmış. Bir de ilkellikten dem vurmuş ki söyleyene bak! Bunamış ve ahlak yoksunu bir sefih için daha fazla kelama gerek yok. Onun gibi kara vicdanlılara sıçratılacak pisliğe bile yazık olur.”
MHP eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti davasına ‘suçtan zarar gören’ olarak katılma talebinde bulunmuş ve mahkemeye aralarında gazeteciler ve akademisyenlerin de olduğu 154 kişinin ismin bulunduğu listeyi sunmuştu.
Bu haberin duyulmasının ardından MHP lideri Bahçeli, ‘kara kaplı defter’i çıkarmış ve “Bazı çevreler 2024 yılının içerisinde MHP'ye karşı çok büyük haksızlıklar, iftiralar, küçük görmeler, suçlamalarda bulunmuşlardır. Bunların toplamı 154 kişidir” ifadelerini kullanmıştı.
Bahçeli, sözlerinin devamında şunları söylemişti:
“Şu görmüş olduğumuz liste kimin hangi gün, hangi saatte, hangi programda nasıl konuştuklarının MHP'ye hangi hakaretleri yaptıklarının toplamıdır. Bu dosya elimizdedir, günü geldiğinden eyleme de geçecektir. Eylem hukuki nitelikte olacaktır. Onlarla muhatap olmayı dahi kabul etmeyiz ama hukuk zemininde mutlaka hesaplaşacağız.”
Gerçek Gündem
Son 1 haftada AKP'de yaşananları mükemmel anlatıyor !415 izlenme
Santa Maria Kilisesi'ndeki silahlı saldırının yeni görüntüleri ortaya çıktı!47 izlenme
Kulislerden sızdı: Emekli bayram ikramiyesi zammı ortaya çıktı39 izlenme
Okul saldırıları sonrası başlatılan 23 Nisan polemiklerine halktan tepki16 izlenme
MSB acı haberi duyurdu! Barış Pınarı Harekâtı'nda 1 şehit64 izlenme
Sındırgı depremini bilen Şener Üşümezsoy, deprem korkusu olmadan uyuyacağı şehri açıkladı: "100 yıl kırılmaz görünüyor"20 izlenme
Lozan Antlaşması'nı bir de Tarihçi Sinan Meydan'dan dinleyelim !128 izlenme
Erdoğan "Merkez Bankası Başkanımla görüştüm faiz" dedi, rekor geldi! Dolar/TL’de tarihi seviye!72 izlenme
Kamu ihalelerinde adres değişmiyor: Teşvik, ihale ne varsa 5'liye
Eski Pentagon danışmanı, ABD'nin Kiev'e misket bombası teslim etmesinin yeni nedenini açıklıyor
Orduda istifa eden generallerin sayısı 5'e yükseldi!
Acun'un Bakan Soylu'dan ricası sosyal medyayı salladı 'Bağışlar lütfen depremzedeler için kullanılsın !'