Antalya Alanya Belediyesi’nin ‘giysi kumbarası’ işini, bir firmaya ihale ettiği ortaya çıktı. MHP’li Adem Murat Yücel yönetimindeki belediye, kıyafetlerin 'giysi kumbarası’ adı altında toplatılması için ihaleye çıktı. Kullanılmış giysiler ile tekstil ürünlerinin dağıtılması, taşınması, sınıflandırılması ve geri kazandırılmasın işini kapsayan ihale, 27 Mayıs 2021’de ‘açık artırma usulü’yle gerçekleştirildi. Süresi üç yıl olarak belirlenen işi, 580 bin TL karşılığında ‘AJ International Group’ isimli şirket aldı. İhalenin ardından kent genelinde 276 giysi kumbarası kurulurken Alanya Belediye Meclisi’nin son toplantısında konu gündeme getirildi.
BirGün'den Uğur Şahin'in haberine göre, Alanya Belediye Meclisi’nde konuşan CHP’li Nazmi Zavlak, denetim komisyonu raporuna şerh düştüğünü belirterek, “Çoğu insan ihtiyaç sahibine gittiğini düşünerek kumbaraya giysi atıyor ama giysiler toplandıktan sonra Mersin’e gönderiliyor. Burada da tekstilde hammadde olarak kullanılıyor. Bu masum bir geri dönüşüm olayı değil” dedi. Başkan Yücel ise “Belediyenin cebinden para çıkmıyor. Hem ihtiyaç sahiplerine gönderiyoruz hem de milli ekonomiye katkı sağlıyoruz” diye konuştu.
ALANYA HALKI TEPKİLİ
Zavlak’a göre, giysi kumbaralarında toplanan kıyafetlerin geri dönüşümde kullanılması ve ticari faaliyete konu edinilmesi kabul edilemez. Kıyafetlerin yüzde 20’sinin söz konusu şirket tarafından belediyeye verildiği, geri kalanının ise geri dönüşümde kullanıldığını öne süren Zavlak, şunları dile getirdi: “Kumbaradaki giysileri toplayan personel, şirket çalışanları. Alanya Belediyesi’ne aitmiş gibi belediye logolu olan araçlar da şirketin. Giysi kumbaralarına bağış yapan Alanya halkı, ihaleye tepkili.”
YANLIŞTAN VAZGEÇİN
CHP’li Meclis üyesi, sözlerini şöyle sürdürdü: “Giysi kumbarasından toplanan kıyafetler bir depoya kaldırılıyor. Sezon geçişlerinde ya da ayda 2 tır dolacak şekilde ürünleri Mersin’e sevk ediyorlar ve burada hammadde olarak kullanılıyor. İnsanların yardımlaşma duygusuyla bağışladığı giysilerin ranta dönüştürülmesi vicdanen doğru değil. Alanya Belediyesi’nin bu yanlıştan vazgeçmesi ve insanların manevi duygularını ranta alet etmemesi gerekir. Halk adına bu konuyu Meclis gündemine taşıdım ancak tatmin edici, vicdanları rahatlatıcı bir yanıt alamadım. Böyle hassas bir konunun ranta alet edilmesi son derece üzücü.”
SADECE ALANYA BELEDİYESİ DEĞİL
Öte yandan ‘AJ International Group’ isimli şirketin sosyal medyadan paylaştığı görüntülere göre, şirket sadece Alanya Belediyesi’yle çalışmıyor. Paylaşılan fotoğraflarda çok sayıda belediyeyle ‘geri dönüşüm işi’ kapsamında çalışıldığı görülüyor.
İstasyona giden şaştı kaldı: Dev zam geldi!24 izlenme
İstanbul adayı İmamoğlu lehine adaylıktan çekildiğini açıkladı!248 izlenme
Murat Ağırel'den yeni mesaj 'Korkmayın ! Türkiye Cumhuriyeti Devleti 'Pelikan'dan çok daha büyük !'101 izlenme
Oktay Kaynarca: "Aldığım 100 bin doları iade ettim"20 izlenme
Ziraat Bankası'nın Demirören'e büyük kıyağı ortaya çıktı!53 izlenme
Şehir hastanelerini işleten şirketlere tam 81 milyar dolar ödenecek!105 izlenme
Barış Terkoğlu’ndan sonra bir isim daha gözaltında!148 izlenme
Konut ve kira artışlarına vatandaş isyanı: "Cehennemde yaşıyoruz"45 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 13.695 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 2.255.607’ye, can kaybı da 21.685’e yükseldi!
Çiftçiye kötü haber: Tarlasını iki yıl ekmeyen çiftçinin tarlası Bakanlıkça kiraya verilecek
Şehit çocuklarının ayrıcalığı Suriyeli çocuklara da verildi!
Sağlık Bakanı açıkladı: 6.609 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 5.300.236’ya, can kaybı da 48.341’e yükseldi!