AKP’li belediye ölülere borç çıkardı, 5 yılı geçen mezar yerleri için para isteniyor.
AKP yönetimindeki Trabzon Büyükşehir Belediyesi, defin işlemi 5 yılı geçen mezarlıklar için tahsis ücreti çıkardı. Ücreti ödeyemeyenlerin mezarına yeni defin yapılacağı öğrenildi.
AKP ezici çoğunluğundaki Büyükşehir Belediyesi Meclisi, 12 Ekim 2018 tarihinde, mezarlıklarda parası ödenmeyen ve tapusu bulunmayan yerlerle ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu’nu görüştü. Meclis, raporu kabul ederek 01.01.2019 tarihinden sonra uygulama yapılmasına karar verdi. Uygulama duyuruda açıkça belirtilmedi. Ancak mezarlıkta yakınları bulunan vatandaşların Sülüklü Mezarlığı yetkililerine başvurması sonucunda kararın içeriği anlaşıldı. Buna göre mezarlıklarda yakınları bulunanlar tahsis ücreti ödememişlerse, 1 Ocak 2019’a kadar bu bedelleri ödemeye çağırılıyor. Üstelik faiziyle birlikte.
Sülüklü Mezarlığı’nda kimisi 50, kimisi 40 yıl önce ölmüş 3 akrabası bulunan Y.K. adlı vatandaştan, faizleriyle birlikte 5 bin TL civarından para isteniyor. Bu paranın yatırılmaması halinde mezar yerinin “kimsesiz mezarlığı” statüsüne geçirileceği ve üzerine yeni defin işlemi yapılacağı belirtiliyor.
Öte yandan mezarlıklarda yakınları bulunanlara herhangi bir tebligat yapılmadığı, mezarlığa gelenlerin müdürlüğün camında asılı yazıyı görmesi sonucu durumu öğrenebildiği, isteyene de bir fatura çıkarılmadığı öne sürüldü. Trabzon’un eski mezarlarında 50, hatta 100 yıllık mezar bulunuyor. Bu insanların yakınlarına nasıl ulaşılacağı, yakınlarının borcu kabul edip etmeyeceği belirsizken, herhangi bir yakını olmayan ölüden nasıl para tahsil edileceği anlaşılamadı.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/1131427/Mezarda_da_rahat_yok__AKP_li_belediye_olulere_borc_cikardi.html
Ukrayna ordusu saflarında savaşan ABD'li paralı askerler Rus askerler tarafından esir alındı, askerlerin "ateş etmeyin" diyerek yalvardığı görüntülendi38 izlenme
Erdoğan 2019'da 'Kahramanmaraş'ta imar barışıyla 144 bin 556 Maraşlının sorunu çözdük' diye müjde vermiş!48 izlenme
Meral Akşener'den 'çoklu maaş' tepkisi: "Haram olsun, zıkkım olsun! Bunun hesabını hep birlikte soracağız"47 izlenme
14 günde sandıklarda inanılmaz değişim: Erdoğan'ın oyu 10'dan 263'e çıkmış!31 izlenme
İş yerleri kapalı olduğu için iş yapamayan, kirasını ve faturasını ödeyemeyen vatandaşların elektrikleri kesilmeye başlandı !148 izlenme
Havva İmamoğlu, 191 gündür cezaevinde olan oğlundan aldığı mektubu gözyaşları içinde okudu: "Hasta olmasın, üzülmesin. Allah'ım ona sabır versin"15 izlenme
Erdoğan'ı kızdıracak anket: Z kuşağı AKP'yi istemiyor!41 izlenme
Elçin Sangu'nun "Gülşen'in tutuklanması yasal bir cinayettir" diyen Nagehan Alçı'ya tepkisi: Yemezler demokrat tavırları45 izlenme
Thodex reklamlarında oynayan ünlüler hakkında suç duyurusu
CHP’li Özel’den Kanal İstanbul çıkışı: Gerekirse 2020’de sandığı ortaya koyarız
AKP’de HÜDA PAR krizi çıktı
CHP'nin Amasya Mitingi'ne katılan bir vatandaş: "Ankara'yı parsel parsel satan Melih Gökçek'i almıyorlar, enkaz altında adam çıkarmış Adıyaman Belediye Başkanını götürüp içeri atıyorlar"