AKP’li Üsküdar Belediyesi, Kandilli sırtında bulunan ve konumu ranta uygun olan park alanını, yaklaşık 400 metre mesafedeki bir başka parselle takas ederek imara açtı.
AKP’Lİ ÜYELER HEMEN KABUL ETTİ
Üsküdar Belediyesi’nin hazırladığı plan değişikliği, İstanbul Büyükşehir Belediye ( İBB) Meclisi’nde çoğunluğu elinde bulunduran AKP’li üyelerin oylarıyla kabul edildi.
Plan değişikliğine CHP ve İYİ Partili üyeler ret oyu verdi.
AKP'Lİ BELEDİYE'DE RANT İDDİALARI
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, Üsküdar Belediyesi’nin, Kandilli Mahallesi 946 ada, 33 parselin bir kısmı ile aynı ada içindeki 23 parselin doğusunda bulunan bir park alanının takas edilmesiyle ilgili olarak hazırladığı imar planı değişikliği teklifini görüştü.
İBB Planlama Müdürlüğü, Üsküdar Belediyesi tarafından hazırlanan plan değişikliği teklifini, kendi değerlendirmesini de ekleyerek İBB Meclisi’ne gönderdi.

İBB, PLAN DEĞİŞİKLİĞİNİ UYGUN GÖRMEDİ
İBB Planlama Müdürlüğü’nün Üsküdar Belediyesi’nin plan değişikliği teklifi ile ilgili olarak meclise gönderdiği değerlendirmede özetle şöyle denildi:
“Teklif plan değişikliği ile 26.09.2016 onanlı Nazım İmar Planı’nda, ‘konut alanında’ kalan Üsküdar ilçesi, Kandilli Mahallesi, 946 ada, 33 parselin bir kısmının (yaklaşık 1.040 metrekare), ‘park alanında’ kalan 946 ada, 23 parselin doğusundaki, yaklaşık olarak aynı alansal büyüklükteki tescil dışı alanın ise ‘yüksek yoğunluklu konut alanına’ alındığı, konut alanı ve park alanı fonksiyonları yer değişikliği şeklinde hazırlandığı görülmekle birlikte, park alanı bütünlüğünün ve işlevselliğinin bozulduğu ve Yeşil Alan Tesisler Yapım Müdürlüğü’nce de teklifin bu yönüyle uygun bulunmadığı, 23 parselin doğusunda yer alan terkli alanın ‘konut alanına’ alınması ve tescilsatışa konu edilmesi halinde ikinci kez emsal hesabı alanına dahil edileceğinden ilave inşaat alanı getirebileceği, teklifin bu yönüyle yapı ve nüfus yoğunluğunu artırıcı nitelikte olacağı düşünülmektedir.”
İBB’nin bu görüşüne rağmen Üsküdar Belediyesi’nden gelen plan değişikliği teklifi, İBB Meclisi’nde AKP’li üyelerin oy ve oyçokluğu ile kabul edildi. CHP ve İYİ Parti grupları teklife ret oyu verdi.
Kandilli sırtında Cemile Sultan Korusu’nun doğu kapısının karşısında yer alan söz konusu parsel, merkezi Ankara’da bulunan Büyükhanlı Kardeşler İnşaat Turizm ve Ticaret AŞ’ye ait. İmar planlarında park olan yer, mevcutta 23 parsel maliklerince havuz olarak kullanılıyor. İmar Komisyonu’nun raporunda yer alan bilgiye göre, 33 ve 23 no’lu parsellerin sahipleri aynı. Parkı havuz olarak kullanan 23 no’lu parsel sahipleri, Üsküdar Belediyesi’ne, ‘ecrimisil’ olarak kira ödüyor.
Yeniçağ
Erkan Baş'tan Erdoğan'a 'Türkiye’nin başındaki en büyük bela saray rejimi, AKP iktidarı ve Erdoğan’dır!'86 izlenme
İşte yoksulluğun fotoğrafı! 'Çocuğunun yırtık patiğini ayakkabı tamircisine götürdü'62 izlenme
AKP Gençlik Kolları'ndan 'Gezi' tehdidi: 'Bir daha kalkışırsanız karşınızda bizi göreceksiniz...'34 izlenme
Maden protestosuna davet için afiş astı, AKP'li belediye 115 bin lira ceza kesti18 izlenme
Yenidoğan Çetesi hakkında istenen cezalar belli oldu: Savcıyı makamında tehdit etmişlerdi!338 izlenme
AKP’nin deprem rantı hız kesmiyor: 2.8 milyarlık ihale özel davetle verildi30 izlenme
İBB tarihinde bir ilk: 4 çeşit yemek 29 TL!43 izlenme
Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Aldemir’den MHP’li Semih Yalçın’a Sinan Ateş suikasti tepkisi: "Hepimizi mi öldüreceksiniz?"99 izlenme
Doğal gazda indirim İBB’nin payından karşılanacak
CHP il başkanından Halk TV ve Sözcü TV'ye ağır hakaretler "Şunu özellikle söylemek istiyorum. Halk TV, Sözcü TV ihanet çetesi arkadaşlar"
Biz hala vize reddinde rekor kırarken Avrupa, şeriat ülkesine vize muhafiyeti tanıyacak
Ayasofya töreninde Atatürk’e lanet okunmasına tepkiler çığ gibi!