2016 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından tanıtılan yeni ‘metro' logosu Bulgaristan'ın başkenti Sofya metrosundan alıntı olduğu için eleştirilmişti. Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından kullanılmayan metro logosu, yeni başkan Mevlüt Uysal tarafından kullanılmaya başlandı.
İBB Başkanı Mevlüt Uysal yeni logoyu resmi yazışmalarda kullanmaya devam ediyor.
9 milyon liraya mal olduğu iddia edilen ve eleştirilere konu olan Kurban Bayramı tebrikleri üzerinde de bu logo kullanıldı. Yeni logo ile birlikte İstanbul'daki metro tabelaları ve totemleri de yeni logo ile birlikte yenilenecek.
Kadir Topbaş'ın istifasının ardından boşalan koltuğa Başakşehir Belediye Başkanlığı'ndan gelen Mevlüt Uysal görevi Eylül ayında devraldı. Aralık ayında ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tesisler Bakım Ve Onarım Müdürlüğü totem ve tabelalar için ihaleye çıktı. ‘İstanbul geneli belediye hizmet binaları ve kamu binalarına tabela, totem ve yönlendirme panoları alımı' başlığı ile çıkılan ihale ocak ayında sözleşme imzalandı. İhaleyi kazanan şirket İstanbul'da kullanılacak olan totemlerden, alüminyum yönlendirme tabelalarına kadar toplam 7 bin 396 tabela değişecek.
Bu ihalenin toplam maliyeti ise 5 milyon 430 bin lira oldu.İstanbul Metrosu'nun adı iki yıl önce değiştirilerek ‘Metro İstanbul' yapıldı. Bununla birlikte Metro İstanbul'un logosu da değişti. Fakat yeni logonun aslında orijinal olmadığı tespit edildi. Metro İstanbul'un 2016'da yenilenen logosunun Sofya Metro'dan alıntı olduğu ortaya çıktı.İki yıl içerisinde açılan yeni hatlarda da eski logo kullanılmaya devam etti. İstanbul'daki mevcut tramvay, metro, hafif metro, füniküler ve teleferik hatlarının işletmeciliğini yapan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan Metro İstanbul 2016'dan bu yana sadece kurumsal kimlikte bu ismi kullanıyordu.
https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/metroistanbuldatabelalaryenilogoicindegisecek2586549/
Cengiz’e altın tepside fabrika17 izlenme
Emekli maaşları ne zaman ödenecek? İşte ödemelerin yapılacağı tarih32 izlenme
Teröristler Ankara’ya nasıl geldi?54 izlenme
Dilan Polat ve Engin Polat'ın muhasebecisinin ifadesi ortaya çıktı: 'Bir iki gün konuşulup unutulur' dedi29 izlenme
Bir hafta arayla AKP'nin kalesi konumundaki Evren'de dikkat çeken 2 kare22 izlenme
Tasarı Meclis’e sunuldu! Özelleştirmeye mirasyedi maddesi178 izlenme
Kayıp Narin soruşturmasında amca gözaltında38 izlenme
CHP’den Erdoğan’a kes-yapıştır vaat tepkisi24 izlenme
İngiliz basınından çarpıcı iddia: "Katar'dan kovulan Hamas, Türkiye'ye taşınıyor"
Ayakkabı satıcılığından büyükelçiliğe: 'Geleceğimizden duyduğum endişe iyice büyüyor'
Finans Uzmanı Şenol Babuşçu 500've 1000 liralık banknotların basılmama nedenini açıkladı
AKP’li belediye sayaç ihalesinde 22 milyon fazla ödeme yapmış