Türkiye Cumhuriyeti'nin 98. yılı olan bugün; Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 81 ildeki camilerde okutulmak üzere hazırlanan Cuma hutbesinde Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk yine yer almadı.
Cumhuriyet'in kuruluşunun kutlandığı bugünde Diyanet'in hutbesinin konusu Cumhuriyet değil, "yaşlılara saygı ve sevgi" oldu.
"Yaşlılarımıza Vefa, Rahmet ve Mağfiret Vesilemizdir" konulu hutbede büyükleri, anne ve babaları yalnız bırakmayıp ihtiyaçlarını karşılamanın önemine dikkat çekildi. Hutbenin "Aziz Müslümanlar" denilerek seslenildiği son bölümünde ise günün anlam ve önemine değinildi. Ancak Cumhuriyet'in ilanının 98. yıl dönümü olduğu hatırlatılarak başlanan, 3 cümleden oluşan ilgili bölümde Atatürk'e yer verilmedi.
METİN UCA'DAN DİYANET'E SERT TEPKİ
Diyanet'in Atatürk'ün adını yine anmaması sosyal medyada tepki toplarken; söz konusu olaya tepki gösteren isimlerden biri de sunucu, yazar ve seslendirme sanatçısı Metin Uca oldu.
Twitter'dan söz konusu haberimizi alıntılayan Uca, son olarak 'baldız fetvası' ile gündeme gelen Diyanet' çok sert tepki gösterdi.
"ATATÜRK'ÜN ADINI KİRLETMEMENİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM"
Uca, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
"Emevi islamı, gericiliğin maaşlı kılıcı Ali bey, 29 Ekim’de çağ dışı zırvalarınızla bir arada anmayarak büyük devrimci, asker devlet adamı kurucu liderimiz Atatürk’ün adını kirletememenize teşekkür ediyor, çalışmalarınızın baldız helalliği ile sınırlı kalmasını diliyorum."
https://www.krttv.com.tr/gundem/metinucadanataturkunadinianmayandiyaneteh98497.html
Gaffar Okkan cinayetinde Hizbullah üyeliğinden yargılanan isim HÜDA PAR'dan aday oldu39 izlenme
Erkan Yıldırım'ın gidiş amacı ortaya çıktı! Venezuelalı gazeteciden olay iddialar!52 izlenme
Rusya-Ukrayna savaşı… İstanbul’daki görüşmeler işe yaramadı: Rusya saldırmaya devam ediyor68 izlenme
28 yaşındaki işsiz genç helallik istedi ‘Kuracak bir hayalim bile kalmadı’ dedi, namlu kalbinin üzerindeyken tetiği çekti!101 izlenme
Memlekette sonunda bu da oldu: 'Dolandırılmayın' uyarısı yapan avukat dolandırıcılıktan tutuklandı!47 izlenme
Erdoğan'a yakın inşaatçıya haciz113 izlenme
LÖSEV, yaklaşık 100 bin gönüllüyle Anıtkabir'i ziyaret etti! "İnanıyoruz ki uyuyan Türk gençliği uyanacak ve harekete geçecektir"10 izlenme
15 Yıl önce çekilen dizinin o sahnesi gerçek oldu ! 'Duydun mu siyanürle altın arayacakmışız !'119 izlenme