CHP’den istifa eden ve kulislerde AKP'ye katılacağı konuşulan Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan'ın PORTAŞ A.Ş Genel Müdürü olduğu döneme ilişkin, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in oğlu, AKP Ankara Milletvekili Osman Gökçek tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan başvuru üzerine İçişleri Bakanlığı inceleme başlattı.
Ankara’da Şükran Anıtı ve Şehitler Anıtı’nın da bulunduğu Hıdırlıktepe bölgesinde hayata geçirilen projelerle ilgili, 6 Ocak 2026’da yapılan şikâyet üzerine İçişleri Bakanlığı mülkiye müfettişi görevlendirildi.
Osman Gökçek tarafından Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunulan dilekçede, Hıdırlıktepe’de yürütülen rekreasyon alanı ve anıt projelerine ilişkin, “ihaleye fesat karıştırma” ve “görevi kötüye kullanma” iddiaları yer aldı.
Şikâyet dilekçesinde, projelerin yapım sürecinin, Mesut Özarslan’ın PORTAŞ A.Ş. Genel Müdürü olarak görev yaptığı dönemde başlatıldığı vurgulandı. İhale süreçleriyle inşaat uygulamalarının da Özarslan’ın genel müdürlüğü döneminde yürütüldüğü kaydedildi.
Başvuruda, proje kapsamında gerçekleştirilen bazı alım ve hizmet ihalelerinde rayiç bedellerin üzerinde fiyatlarla işlem yapıldığı, bu durumun kamu zararına yol açtığı iddia edildi.
Şikâyetin ardından görevlendirilen mülkiye müfettişi tarafından başlatılan incelemenin, “ihale süreçleri, protokoller, sözleşmeler” ile “uygulama aşamaları” başlıklarında yürütüleceği bildirildi.
İnceleme sonucunda hazırlanacak rapor kapsamında, soruşturma izni verilip verilmeyeceğine karar verilecek.
NEFES
Ekmeğe bu ay dev zam geliyor24 izlenme
Üsküdar Üniversitesi'nde FETÖ'den ihraç subaya kadro! 16 yıl 6 ay hapis cezası almış, Dekan Deniz Ülke Arıboğan referans olmuş96 izlenme
'Harbiye'dekilerin cemaat kavgası'nda yeni gelişme: Atatürkçü teğmenlerin avukatlarından açıklama32 izlenme
Binlerce insanın hayatını kaybettiği '17 Ağustos Marmara Depremi'nin tüyler ürperten ses kaydı17 izlenme
Zarrab’ın rüşvetini kabul etmeyen tek adam Memur Teoman kimdir?16626 izlenme
Özhaseki 15 Temmuz darbesini yöneten isme "zorlukları birlikte aşalım" diye mektup gönderdi!237 izlenme
İki polisi şehit eden terörist Lice’de öldürüldü!34 izlenme
Eğitimde gericileşme devam ediyor: Ortaokul ve liselerde zikirmatikle salavat zinciri!121 izlenme
Gerçek polis, sahte polisin dolandırmaya çalıştığı yurttaşı zor ikna etti: Tam 1 milyon TL gönderecekti
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sert konuştu: "Beni siyasette devre dışı bırakmak isteyen kişi Erdoğan!"
ODTÜ gözaltılarında 4 kişiye ev hapsi 29 kişi serbest
CHP'li Akkuş'un hazırladığı rapora göre haftada 65 yurttaş yaşamına son veriyor