Pandemi nedeniyle ara verilen yüz yüze eğitime, ana sınıfı ve birinci sınıflarda 21 Eylül’de yeniden başlanmasının ardından Covid19 tespit edilen okullarda karantina uygulamaları başladı.
Mersin'de Hürriyet İlköğretim Okulu’nda pozitif çıkan birkaç öğrencinin derse girdiğinin tespit edilmesinin ardından tüm sınıf, öğretmenle birlikte karantinaya alındı.
Konuya ilişkin açıklama yapan EğitimSen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül, “Biliyorsunuz uzaktan eğitimde eksiklikler devam ediyor. İnternet erişiminde tutun, çocuk işçiliğine kadar, yine okula gitmediği için erken yaşta evlendirilen kız çocuklarımızdan tutun tarım emekçilerinin çocuklarını kadar eğitimde eşitsizlik uzaktan eğitim sürecinde gittikçe büyüdü” dedi.
Yüz yüze eğitim başladı diyen Sümbül, “Yüz yüze eğitim de her şey tamam denmesine rağmen büyük eksiklikler yaşandı. İşte dün Hürriyet İlköğretim Okulu’nda bir sınıfta birkaç öğrencinin pozitif olması ve okula gelmesiyle tüm sınıf ve öğretmen arkadaşımız karantinaya alındı. Buna benzer Türkiye’de yüzlerce örnek var. Bizim bunu açıklamamız MEB’in zoruna gidiyor. Böyle bir yaklaşım olamaz, tam tersi bu sorumluluğu onların yerine getirmesi gerekiyor. Bu süreç eğitimin tüm taraflarıyla birlikte yönetilmesi gerekiyor” ifadelerine yer verdi.
Müezzinden kaçak elektriğe destek anonsu: "Elektrik ekiplerine kapınızı açmayın"34 izlenme
Şehir hastanelerini işleten şirketlere tam 81 milyar dolar ödenecek!100 izlenme
AKP'den bir torpil skandalı daha!106 izlenme
İstanbul Havalimanı'nın çatısından metal parça koptu!92 izlenme
Hainlerin görüntüleri ortaya çıktı ! Sivilleri böyle hedef alıyorlar !189 izlenme
Şamil Tayyar'dan AKP’yi çıldırtacak açıklama!20 izlenme
Metin Uca'dan sosyal medyada ses getiren 'dolar' videosu!95 izlenme
Alkolde zamların ardı arkası kesilmiyor! Şarap fiyatları da yükseldi28 izlenme