Altın rezervi de son haftalarda hızla geriliyor. 3 Mart 2023 tarihi itibarıyla 844 ton olan TCMB’nin brüt altın rezervi, 20 Nisan’da 768,3 tona kadar geriledi. 7 haftalık düşüş 71,7 ton, 20 Nisan haftasındaki düşüş 28,1 ton oldu. TCMB son yıllarda altın rezervini dünyada en çok artıran merkez bankaları arasında yer alıyordu ancak mart başından itibaren tablo değişti.Tablonun değişmesiyle birlikte Altın rezervinde büyük düşüş yaşandı. Bu durum da akıllara birçok soruyu getirdi.
ŞEVKİ YILMAZ'IN SÖZLERİ AKILLARA GELDİ
23 Kasım seçimleri öncesinde Ocak 2002'de Akit TV'de yayınlanan Kürsü programına katılan Şevki Yılmaz altın rezervleriyle ilgili sözler akıllara gelmişti. Şevki Yılmaz şu sözleri söylemişti.
AKP'nin seçimler gelmeden kasasını açması gerektiğini söyleyen Yılmaz "İşte onun için 23 Kasım seçimlerine gelmeden AK Partisi kasanın ağzını açması lazım. Efendim 700 ton altınımız var, Merkez Bankası'nda şu kadar dolarımız var diyorsunuz. Kime bırakacaksınız? Bu hırsızlara mı" diye konuştu.
Merkez Bankası rezervlerinin 7 haftada 71,7 ton altının azalması dikkat çekici bulundu.
Yeniçağ
AKP için ‘çalışan’ müdürü eleştirdiği için sürüldü!170 izlenme
Almanlar Deniz Yücel'in tahliyesinden iki gün önce özel uçak tutmuş!173 izlenme
Erzurum'da lise öğrencilerinin 'Şehitler adına açılan Kütüphaneye götüreceğiz' denilerek AKP gençlik kolları Başkanının konuşmasına götürüldüğü ortaya çıktı !159 izlenme
CHP'den flaş iddia: Gökçek'in derdi 1 milyar dolara konmak185 izlenme
Özgür Özel'den iktidara 'Gazze' çağrısı: "Gazze'yi yağmalama masasından kalkın"28 izlenme
Bakan Koca açıkladı: Can kaybı 1890, vaka sayısı 82.329 oldu!120 izlenme
Anaokulu öğrencileri camiye götürüldü51 izlenme
Öğretmenler ilkokullarda Andımız'ı okuma eylemi başlattı!75 izlenme
AKP etkinliği kalabalık gözüksün diye bedava dondurma dağıtıldı ama yöneticilerden başka kimse katılmadı!
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 5.127 yeni vaka tespit edilirken, 21 kişi hayatını kaybetti, 16.783 kişi sağlığına kavuştu!
İmamoğlu: "Bu utancı tarihe gömeceğiz"
Mahir Polat tekrar hastaneye sevk edilecek!