Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal görevden alınarak yerine eski Maliye Bakanı Naci Ağbal atandı.
Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan Cumhurbaşkanı kararına göre; Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı (Guvernörü) Murat Uysal görevden alındı. Uysal’dan boşalan göreve eski Maliye Bakanı Naci Ağbal atandı.
Murat Uysal, yine Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 6 Temmuz 2019’da görevden alınan Murat Çetinkaya’nın yerine getirilmişti.
Uysal, 16 ay içerisinde görevden alınan ikinci Merkez Bankası başkanı oldu. Uysal'dan boşalan göreve eski Maliye Bakanı Naci Ağbal atandı.
Naci Ağbal’dan boşalan Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı görevine ise İbrahim Şenel atandı.
Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyeliğine de Nihat Zeybekci atandı.

NACİ AĞBAL KİMDİR?
Naci Ağbal 1968’de Bayburt’ta doğdu. İÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olan Ağbal, İngiltere Exeter Üniversitesi İş İdaresi Genel İşletme Yönetimi (MBA) Programı’nda yüksek lisans eğitimini tamamladı.
Maliye Bakanlığında müfettiş, teftiş kurulu başkan yardımcılığı, Gelirler Genel Müdürlüğünde daire başkanlığı ve bakan danışmanlığı görevlerinde bulunan Ağbal, 20062009 yılları arasında Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü, 20092015 yılları arasında ise Maliye Bakanlığı Müsteşarlığı yaptı.

Naci Ağbal
Naci Ağbal, 20042006 yıllarında TÜPRAŞ Yönetim Kurulu Üyeliği, 2006’da PETKİM AŞ Yönetim Kurulu Üyeliği, 20062015 yıllarında Türk Hava Yolları (THY) AŞ Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.20082015 yıllarında Yüksek Öğretim Kurulu Üyeliği ile Uluslararası Ahmed Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyeliği yaptı
7 Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçiminde AKP Bayburt Milletvekili olarak TBMM’ye giren Ağbal, 1 Kasım 2015 Milletvekili Genel Seçiminde de yine Bayburt’tan milletvekili seçildi. Ağbal, AKP MKYK üyeliği ile MYK üyesi olarak Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 64. Hükümette Maliye Bakanı olarak görev aldı. 65. Hükümette tekrar Maliye Bakanı olarak atandı.
20182020 yılları arasında Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı görev yapan ve iyi düzeyde İngilizce bilen Ağbal, evli ve 2 çocuk babası.
Ağaçların kesilmesini savunan muhtar, kesim ihalesini alan kooperatifin başkanı çıktı!127 izlenme
Taksici maçtan sonra taksisine binen Hollandalı turiste ‘mehter marşı’ dinletti30 izlenme
Artan maliyetler sonrası İstanbul’da suya yüzde 15 zam geldi38 izlenme
Türkiye'nin en büyük 4'üncü AVM'si 250 milyon euroya satılıyor!24 izlenme
Genç kız, Akşener'e soru sorduğuna pişman oldu! Korkuyla arkadaşının elini tuttu.37 izlenme
AKP'li İl Başkanı İsrail ikiyüzlülüğünü böyle savundu28 izlenme
Prof. Dr. Ahmet Saltık, Erdoğan'ın olası hastalığını canlı yayında açıkladı 'Zaman ve mekân algısını yitiriyor...'53 izlenme
Türker Ertürk gerici Akit TV sunucusuna zor anlar yaşattı 'Cemaat'in medya ayaklarından biri Akit !'1709 izlenme