TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ bu sabah yapılan operasyonla gözaltına alındı. Yanardağ'ın evinde ve ofisinde arama yapıldı. Yanardağ'ın avukatı Bilgütay Hakkı Durna, soruşturma hakkında bilgi verdi. Durna TELE1'e yaptığı açıklamada, "Savcılığın peş peşe yaptığı açıklamalar dışında bir şey söylemek mümkün değil. (Hüseyin Gün) Kişinin kim olduğunu da bilmiyorum. İlk kez duydum. Uzun yıllardır Yanardağ'ın avukatlığını yapıyorum. Çok fazla davada savundum. Onun hakkında casusluk soruşturması kara mizah... Merdan Yanardağ'ın kitaplarını programlarını biliyoruz. Yurtsever bir kimliğe sahip. Böyle bir kişinin casusluk yapması ve İsrail üzerinden yapıyor olması kabul edilebilir bir şey değil. Ne yazık ki içinden geçtiğimiz süreçte insanlar uzun yıllar tutuklu kalabiliyor" dedi.
Durna henüz Yanardağ ile görüşemediğini belirterek, "Merdan Yanardağ ile görüşemedik. Emniyetle görüştük. 12'den sonra Avukat görüşünün başlayacağını söylediler. Merdan Yanardağ ile ilk görüşme yapacağız. Hukuki görüşmede bulunacağız. Sonrası için çok bilgi sahibi değiliz. İmamoğlu'nun da ifadelerinin alınacak. Gözaltı süreci 24 saat normalde ama uzatılabiliyor" ifadelerini kullandı.
TELE1
Hakimlik-Savcılık atamalarına AKP-MHP kontenjanı60 izlenme
AKP'li üyeden AKP'li belediye başkanına sert sözler! “Hala akraba çeteniz kimi isterse, belediyede o çalışıyorsa…”42 izlenme
Tarım Bakanlığı’na ‘Pakdemirli sonrası FETÖ’ operasyonu: 9’u bürokrat 10 gözaltı!36 izlenme
İmamoğlu'ndan Ferdi Tayfur'un töreninde 'Gülhane' sözü! Yeniden başlıyor30 izlenme
AKP'li vekilin hastanesine yapımı unutulan otopark için kollar sıvandı!65 izlenme
Kredi kartı limitleri düşüyor: Pazartesi başlıyor! Yeni limitler nasıl belirlenecek?28 izlenme
Van Valisi açıkladı: O hata çok pahalıya patladı! Normalleşme için atacağımız adımları ötelemek zorunda kalacağız78 izlenme
CHP'den Yılmaz Tunç'a yanıt: Önünde iki seçenek var...13 izlenme
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş: Anketlerde aradaki fark açılıyor
Sokak röportajında konuşan Suriyeli: "Hastane bedava ilaç bedava ben asla Suriye'ye dönmem!"
CHP'de İmamoğlu hazırlığı başladı: Kurmaylar tek tek anlattı
İsveçli ve Amerikalı savcılar Bilal Erdoğan hakkında neden soruşturma açtı? Yılmaz Özdil açıkladı