TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, 4 Soru 4 Yanıt programında AKP’nin Abdullah Öcalan ile yeni bir çözüm süreci hazırlığında olduğu görüşünü anlatmak için kullandığı sözlerinin bağlamından kopartılarak sosyal medyada dolaşıma sokulmasının ardından ‘terör örgütü propagandası yapma’ suçlamasıyla tutuklandı.
Silivri Cezaevi’nde 14 gündür tutuklu bulunan Merdan Yanardağ hakkında iddianame hazırlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Yanardağ’ın 3713 sayılı TMK’nın 7/21.cümle, 7/22.cümle ve 5237 sayılı TCK’nın 215/1, 218/1 maddelerinden cezalandırılması talep edildi.
İddianamede savcılık suçlamaya gerekçe olarak, terörist Duran Kalkan’ın iki farklı açıklamasını gerekçe gösterdi. Terörist Kalkan ile Yanardağ’ın açıklamaları arasında savcılık paralellik kurmaya çalıştı.
Trollerin yaptığı paylaşımların toplumda ‘infial’ yarattığını ileri süren savcılık, montaj ve kırpılmış videoları da delil olarak iddianamede sundu.
TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu’nun açıklamalarını yorumladığı ve AKP’nin yeni bir çözüm süreci hazırlığında olduğunu anlattığı yayının ardından İYİ Parti tarafından montaj videolar ile kumpas yapılarak hedef gösterildi.
Merdan Yanardağ’ın TELE1’de yayınlanan ‘4 Soru 4 Yanıt’ programındaki ifadeleri montajlanarak bağlamından koparıldı. ‘Öcalan’a övgü’ iftirasıyla servis edildi.
Sosyal medyada İYİ Parti’nin üst düzey yöneticilerinin girişimiyle Merdan Yanardağ ve TELE1’e büyük bir operasyon gerçekleştirilirken, Yanardağ hakkında ‘terör örgütü propagandası’ suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında emniyetteki ifadesinin ardından hakim karşısına çıkan Yanardağ tutuklandı.
Sosyal medyada başta İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, İstanbul Milletvekili Buğra Kavuncu ve Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır başta olmak üzere çok sayıda milletvekili ve parti yöneticisi Merdan Yanardağ hakkında linç kampanyası yürüttü.
Tele1
Bakan Koca açıkladı: 18.762 yeni vaka tespit edildi, 24.497 kişi sağlığına kavuşurken, 176 kişi hayatını kaybetti!55 izlenme
Atatürk Havalimanı pistleri yıkılırken THY bilin bakalım nereyi kiraladı?60 izlenme
Ekonomik bunalım derinleşiyor! Pazarlarda artık 10 –15 liralık alışverişlerde bile veresiye dönemi başladı!62 izlenme
AKP Gençlik Kolları üyesinden CHP'ye açık tehdit! 'Önce sizi öldürürüm'304 izlenme
‘Enflasyon Canavarı’ geri mi dönüyor? Enflasyon tahmininde büyük artış!92 izlenme
Fırat Kalkanı Harekâtı'ndan acı haber! 2 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı41 izlenme
Emekliye 3'üncü ikramiye geliyor29 izlenme
25 Kasım Kadına Karşı Mücadele Günü'nde yüzlerce kadın, polis engeline rağmen Taksim'de bir araya geldi!13 izlenme