TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, 4 Soru 4 Yanıt programında AKP’nin Abdullah Öcalan ile yeni bir çözüm süreci hazırlığında olduğu görüşünü anlatmak için kullandığı sözlerinin bağlamından kopartılarak sosyal medyada dolaşıma sokulmasının ardından ‘terör örgütü propagandası yapma’ suçlamasıyla tutuklandı.
Silivri Cezaevi’nde 14 gündür tutuklu bulunan Merdan Yanardağ hakkında iddianame hazırlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Yanardağ’ın 3713 sayılı TMK’nın 7/21.cümle, 7/22.cümle ve 5237 sayılı TCK’nın 215/1, 218/1 maddelerinden cezalandırılması talep edildi.
İddianamede savcılık suçlamaya gerekçe olarak, terörist Duran Kalkan’ın iki farklı açıklamasını gerekçe gösterdi. Terörist Kalkan ile Yanardağ’ın açıklamaları arasında savcılık paralellik kurmaya çalıştı.
Trollerin yaptığı paylaşımların toplumda ‘infial’ yarattığını ileri süren savcılık, montaj ve kırpılmış videoları da delil olarak iddianamede sundu.
TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu’nun açıklamalarını yorumladığı ve AKP’nin yeni bir çözüm süreci hazırlığında olduğunu anlattığı yayının ardından İYİ Parti tarafından montaj videolar ile kumpas yapılarak hedef gösterildi.
Merdan Yanardağ’ın TELE1’de yayınlanan ‘4 Soru 4 Yanıt’ programındaki ifadeleri montajlanarak bağlamından koparıldı. ‘Öcalan’a övgü’ iftirasıyla servis edildi.
Sosyal medyada İYİ Parti’nin üst düzey yöneticilerinin girişimiyle Merdan Yanardağ ve TELE1’e büyük bir operasyon gerçekleştirilirken, Yanardağ hakkında ‘terör örgütü propagandası’ suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında emniyetteki ifadesinin ardından hakim karşısına çıkan Yanardağ tutuklandı.
Sosyal medyada başta İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, İstanbul Milletvekili Buğra Kavuncu ve Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır başta olmak üzere çok sayıda milletvekili ve parti yöneticisi Merdan Yanardağ hakkında linç kampanyası yürüttü.
Tele1
Avrasya Araştırma: İstanbul, Ankara ve İzmir’i CHP kazanıyor222 izlenme
AKP'nin imamlıktan gelen İl Başkanı'ndan skandal sözler: Erdoğan'ı Nuh Peygamber'e benzetti!15 izlenme
Ah bu ‘milli menfaatler’…Yangın uçağı Yunanistan’a var İzmir’e yok!106 izlenme
Salim Güran'ın oğlundan Nevzat Bahtiyar'a tehdit: Mermili mesaj sonrası hesabını kapattı24 izlenme
Ekonomik kriz yok diyen AKP’li seçmen röportaj bitiminde krizi kabul etti!45 izlenme
"Erdoğan, Cem Yılmaz'dan daha maliyetli"38 izlenme
Limak bu köyü kapattı14 izlenme
Sır ihalelerin tutarını açıkladı: Aslan payı Cengiz Holding'e!48 izlenme
Devletin kurumundan çaldıkları 50 milyon liralık malzemeyi doğrudan temin yöntemiyle yeniden devlete sattılar!
AKP ve MHP'liler yine reddetti! 'Gerçekten bugün meclisim adına utanç duydum; bu tarihe geçsin'
'Euro' yakıp, ABD'yi protesto ettiğini sanan üstün zekâlı vatandaş !
Avrupa ülkelerinin neyi icat ettiği "İcat çıkarma" başlığıyla paylaşılan görsel akıllara ünlü komedyen Cem Yılmaz'ın "Graham Bell" bölümünü getirdi