Çarşı pazarda birbiri ardına gelen zamlara para yetiştiremez hale gelen memur ve emeklinin Temmuz'daki zamlı maaşından eser kalmadı. Hükümet memur ve emekliye Temmuz'da 6 aylık dönem için yüzde 3 zam vermişti. Ancak geride kalan 4 ayda Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) resmi enflasyonu maaşa verilen zammın iki katını da aşarak yüzde 6.73'e fırladı. Hızla artan enflasyon yüzünden, Temmuz zammıyla birlikte maaşı 4 bin 444 liraya yükselen en düşük dereceli memurun cebindeki paranın alım gücü bugün itibarıyla 4 bin 164 liraya düştü. Memurun maaşı 4 ayda 280 lira eridi.
TEMMUZ ZAMMI BUHAR OLDU
En düşük memur emeklisinin aylığında 200, işçi, esnaf ve çiftçi emeklilerinin aylıklarında da 111 lirayı aşan erime yaşandı. Üstelik bu erime çarşı ve pazardaki gerçek hayat pahalılığına göre değil, TÜİK'in çarşı pazarı yansıtmayan resmi enflasyon verisine oranla meydana geldi. Tüketici enflasyonu temmuzdan ekim sonuna kadar geçen 4 ayda yüzde 6.73'e ulaştı. Böylece temmuzda verilen yüzde 3'lük zam tümden buhar olduğu gibi dar gelirli memur ve emeklinin maaşında yüzde 3.73'lük reel erime oldu. Yüksek enflasyon yüzünden öğretmenin temmuzda aldığı 5 bin 689 lira maaş bugün 358 lira eriyerek 5 bin 330 liraya, hemşirenin 5 bin 292 lira olan maaşının alım gücü de 333 lira azalarak 4 bin 958 liraya düştü. En düşük aylıklı memur emeklisi temmuza 3 bin 166 lirayla başladı. Enflasyon maaşından 4 ayda 199 lira 68 kuruş götürünce alım gücü 2 bin 967 liraya düştü. En düşük işçi, çiftçi esnaf emeklisinin maaşından 111 lira gitti.

CHP’li İlgezdi: Cezaevlerinde corona vakaları 15 günde yüzde 606 arttı53 izlenme
‘Sahtecilik’ten tutuklama kararı var: İslam Üniversitesi rektörü kayıp!87 izlenme
Yengisini Öldürdü, Taksirle İndirimden Tahliye Edildi32 izlenme
Kilosu 75 lira olan karpuz dilimle satılıyor17 izlenme
AKP’li vekilden emekli maaşı itirafı: "Asla yeterli değil"24 izlenme
Sigorta şirketleri hâkimleri ağırlıyor!244 izlenme
Öğrencisine istismardan 12 yıl hapis alan müdüre tahliye25 izlenme
Bir il daha AKP'den CHP'ye geçti! 28 kentin yedisinde renk sarıdan kırmızıya döndü19 izlenme
İzmir İnce'yi böyle karşıladı! Gaziemir, İnce'nin yollarına güller döktü...
152 yıllık Alman devi de Türkiye'den çekildi: Bütün hisselerini satıp gitti
Türkiye'nin nasıl soyulduğu bundan daha güzel anlatılamazdı! Şahan Gökbakar sadece 3 kelime yazdı paylaştı 'Tam da bu...'
Bu şehirde kanser hastaları sadece Allah’a emanet!