6,5 milyon memurun yakından ilgilendiği 2 yıllık toplu sözleşme zamanını belirleyecek olan süreç 1 Ağustos itibarıyla başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda karşıtlıklar arasında ön müzakereler devam ederken gözlerin ilk tekliflerine çevrildi. Beklenen tarih ise nihayet açıklandı.
8'inci Dönem Toplu Sözleşme süreci kapsamında memurların zamları artmaya başladı. MemurSen , 2026 yılı için %10 refah payı, ilk altı ay için %25 ve 10 bin lira taban aylığı, ikinci altı ay için ise %20 zam olmak üzere toplam %88, 2027 yılı için ise ilk 6 ay yüzde 20 zam, 7 bin 500 lira taban aylığı, ikinci altı ay için %15 zam olmak üzere toplam %46 oranında zam istiyor.

Aynı zamanda memur emeklileri ise 7 bin 500 lira seyyanen zam istiyor. 2026 yılının ilk 6 aylık dilimi için %30, ikinci altı aylık dilimi için %20, ayrıca Ocak ayından itibaren verilen zammın üzerine %10 ücret payı talep edilmektedir. 2027 yılı için ise ocak ve temmuz dönemlerinde %20+%10 artış, yine ocak bölgelerinde yapılan zammın üzerine %10 oranında performans artışı da artışlar arasında.
Öte yandan 12 Ağustos tarihinde kamu görevlilerinin genel olarak tekliflerin değerlendirilmesi bekleniyor. Memur ve memur emeklisinin merakla beklediği ilk zam teklifi ni Kamu İşveren Heyeti'nin 15 Ağustos'ta yapması bekleniyor. Nihai tekliflerinin ise 19 Ağustos'ta anlaşmaların müzakereleri hedefleniyor.

Peki bu haftanın ilk rakamı belli olur mu? Memur ve emekliye ne kadar zam yapılır? Konuyla ilgili konuşan Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz şu ifadeleri kullandı:
Yetkili konfederasyon olarak MemurSen'in masada olduğu görüşmelere, Türkiye KamuSen ile Birleşik Kamuİş Konfederasyonu da devam edecek. 2024 – 2025 dönemi sırasında 7. Dönem Toplu sözleşmede MemurSen'in ayrıldığı ve oranlar şu şekilde oldu. 6'şar aylık dönemlerin payı dahil olmak üzere altı ayda %25 ve ikinci altı ayda %15 büyüme istendi.İki yıllık toplamda %110 oransal artış teklif edilmişti.Kurul kararına göre gerçekleşen de 2024'ün ilk 6'sında yüzde 15, ikinci 6'sında yüzde 10, 2025'in ilk 6'sında yüzde 6, ikinci yüzde 6'sında 5 zam vardı.
Evet, bu görüşmeyi önemsiyor. Bu toplantıda bir rakam verilirse daha hızlı ulaşılacağı kanaatindeyim.

Önümüzdeki toplantının ardından Kamu İşveren Sendikası'nın ilk teklifinin ardından biraz daha şekilleneceği kanaatindeyim. Burada uzlaşı ile sonuçlanmasını umut ediyorum.”
Kaynak: Gerçek Gündem
TÜİK'in açıkladığı enflasyon oranını duyan kadının cevabı gündem oldu: "Ya s..tirsin gitsin!"33 izlenme
Elektriğe yeni zam geliyor!37 izlenme
İBB Meclisi bu iddiayla çalkalanıyor... AKP eliyle belediye 12 milyon dolar dolandırılmış!38 izlenme
Bütçe açığı 9 ayda 140,6 milyar TL’ye ulaştı, faize 107,8 milyar TL ödendi!55 izlenme
AKP'li eski Bakan Bayraktar'dan dikkat çeken sözler!61 izlenme
Kemal Can’ın ifadesindeki devlet büyükleri kim?9 izlenme
Z kuşağı araştırmasından ekonomiye ilişkin çarpıcı sonuç! "Gençler günlük 25 lirayla geçiniyor"41 izlenme
Endonezya'nın Bali adasında 170 liraya yiyeceğiniz yemeği Türkiye'de kaça yersiniz? Türk gezgin anlattı: "Ben kendi ülkemde kaıklanmaktan bıktım!"27 izlenme
Sarraf ve Atilla’nın dava kayıtlarında yeni gizli dosya
Kendini birden yere atıp yuvarlanan AKP'li Meclis üyesi İbrahim Efe için İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'ten "Oscar" paylaşımı
Ayşe Ateş’ten Sinan Ateş davası kararı sonrası ilk açıklama
Gazeteci Barış Pehlivan'a hapis cezası!