Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan SÖZCÜ'ye yaptığı açıklamada ‘'Ankapark'ın işletmeye verilmesi için sürenin 29 yıllığına uzatılması ve ihaleye çıkılması başlı başına bir hukuksuzdur'' dedi ve şunları söyledi:
‘'Ankapark’ta 3 bin personel çalışacak. Personel giderleri, elektrik, 100 bin metrekarelik gölet ve fıskiyenin işletme giderleri, kapalı alanın ısıtılması, çürüyen oyuncakların bakım onarımı ile birlikte işletme giderleri yıllık 1 milyara yaklaşıyor. Sadece işletme gideri için giriş ücreti 50 TL den yılda 20 milyon kişinin ziyaret etmesi gerekiyor ki bu da mümkün değil. Ankapark alanı oyuncaklardan arındırılarak AOÇ'ye iade edilmeli, Gökçek de yargılanmalıdır”
NE ÇİNLİ NE KATARLI
CHP Ankara Milletvekili Levent Gök,,''Melih Gökçek Ankaralının parasını Ankapark'a fütursuzca harcadı'' derken, Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka da ‘'Ankaralılara 23 yıl acı çektiren Gökçek yargı önünde hesap vermeli'' açıklaması yaptı. İstifa etmek zorunda kalan Gökçek, bin 217 oyuncak ile Ankapark'ın Avrupa'nın en büyük tema parkını yaptıklarını belirtip “Çinliler talip, Katarlılar talip, Arabistan'dan ilgilenenler var” demişti. Ancak ihaleye gelen tek bir firma bile olmadı.
Ankara’da 23 yıl süreyle Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan ve zorla istifa eden Melih Gökçek, 2013 yılında ‘'Ankapark Ankara'ya yılda 10 milyon turist getirecek. Dünyada eşi benzeri olmayacak. Guinness Rekorlar kitabına gireceğiz'' diyerek bu parkın inşasına başlamıştı. Parka bugüne kadar 1,6 milyar lira harcandı. 240 adet Dinozor maketine 10 milyon lira yatırıldı. Park bitmedi, Gökçek de gitti.
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/gokcekegorecinlilervekatarlilartalipti2468150/
Diyarbakır kayyumu AKP'ye çalışmış: Erdoğan ve Soylu'yu ağırlamak için servet harcanmış!232 izlenme
Yolcu garantisine 1 milyar gitti!28 izlenme
İzmir’de dev bayraklı ‘Zafer Yürüyüşü’35 izlenme
Hollandalı sigorta şirketi Türkiye'den çıkıyor23 izlenme
CHP'li Adıgüzel: '200 bin Suriyeli, Afgan, Irak, İran ve Libya'dan gelen seçmen var'33 izlenme
Milyonları ilgilendiriyor: EYT'de yeni sorun ortaya çıktı!35 izlenme
Cemal Enginyurt MASAK'a seslendi: "İstanbul'da 12 daire birden satın alan vekil kim?"19 izlenme
'AKP - MHP ittifakında sorun çıktı'626 izlenme
Alamos tazminatını alıp gitti! Saha Cengiz Holding'e mi kaldı?
30 Kasım'da dönmeleri gerekiyordu: Türkiye'de 11 yabancı uyruklunun hapisten 'izinli' çıkıp bir daha geri dönmediği iddia edildi
Anne hangi yiyeceklere yönelmeli? Emzirirken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
Kahramanlık Destanımız 102. Yaşında: 30 Ağustos Zafer Bayramımız Kutlu Olsun!