Rize İkizdere’deki İşkencedere Vadisi’nde AKP’ye yakınlığı ile bilinen Cengiz İnşaat’ın yapmak istediği taşocağına karşı direniş devam ediyor.
Damga gazetesi yazarı Barış Yarkadaş, Mehmet Cengiz'in İkizdere katliamındaki iş ortağı Akşam Gazetesi'nin de sahibi olan Zeki Yeşildağ olduğunu belirtti.
Barış Yarkadaş'ın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama şöyle oldu:
1 Dün gece KRT'de yayımlanan Şimdiki Zaman programında Rize İkizdereli kadınların feryadına tanık olduk. Vatanlarına sahip çıkan Rizeliler, yaşadıkları eziyeti ve şahit oldukları çevre katliamını gözyaşları içinde anlattı. Bu gözyaşları neden akıtılıyor?
2 Kamuoyu, İkizdere'deki katliamın sorumlusu olarak sadece AKP'li Mehmet Cengiz'i görüyor. Oysa ki; eski ANAP'lı yeni AKP'li Cengiz bu suçta yalnız değil. Cengiz'in İKİZDERE katliamındaki iş ortağı AKŞAM Gazetesi'nin de sahibi olan Zeki Yeşildağ. Bu ismi kamuoyu yakından bilir!
3 Zeki Yeşildağ, dönemin İBB Başkanı Recep Tayyip Erdoğan cezaevine girdiğinde, Erdoğan'a 4 ay boyunca eşlik eden Hasan Yeşildağ'ın ağabeyi... Yeşildağ ailesiyle ilgili bilgi almak için SABAH Yazarı Mahmut Övür'ün ilgili yazısını okuyabilirsiniz.
4 Gelelim Rize İkizdere Katliamı ile AKŞAM'ın sahibi Zeki Yeşildağ ilişkisine... Elimdeki kayıtlara göre, Rize'deki işin adı tam olarak şu: Rize İli, İyidere İlçesi, Hazar Mahallesi, Fabrika Mevkiinde Rize İyidere Lojistik Limanı Projesi... Bu işin ihalesi 21B Davetiye usulü
5 ile yapılmış. İhale ise kayıtlara göre Zeki Yeşildağ'ın sahibi Yapı Yapı İnşaat Cengiz İNŞAAT'a verilmiş. İlk keşif bedeli olarak da 1.394.780.494,88 TL değer biçilmiş. Bu tutarın zaman içinde 2 milyar TL'ye çıkacağı belirtiliyor. Yandaş medyanın sahibi Rize İkizdere'de
6 kadınların gözyaşının dökülmesine sebep olurken, yandaş TV kanallarından her gün hepimize küfreden sözde gazeteciler ise alacakları üç beş kuruş uğruna bu zulme ve vicdansızlığa göz yumuyor, görmezden geliyor. Onlar sussa da biz bu konuyu ve YAPI'yı konuşmaya devam edeceğiz.
https://www.gercekgundem.com/guncel/272259/mehmetcengizinrizedekiortagidatanidikcikti
Güler misin ağlar mısın? Çok eşliliğin yasal olduğu Katar'la ''aileyi koruma'' anlaşması!29 izlenme
Milli Eğitim Bakanlığı durmak bilmiyor: Spor salonları imam hatiplilere!196 izlenme
İl dışından gelen kişilerde virüs çıktı, türbe ziyarete kapatıldı!104 izlenme
Yandaş gazeteciden Abdullah Öcalan'a İstanbul Seçimi'nde AKP için 'imdat' çağrısı202 izlenme
İsmail Saymaz açıkladı: MHP’li yöneticinin oğlu PKK ile göçmen kaçakçılığından tutuklandı23 izlenme
AKP’lilere sırtını dönen dönene!606 izlenme
PTT’nin iştiraki iflasın eşiğinde45 izlenme
Ankara’da ekmeğe yüzde 25 zam!90 izlenme