İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ve aralarında ünlü ekran yüzlerinin de bulunduğu uyuşturucu soruşturmasında yeni gelişme yaşandı.
Soruşturma kapsamında tutuklanan Habertürk TV'nin Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy ile daha önce gözaltına alınıp serbest bırakılan Ela Rümeysa Cebeci'nin verdiği "kan" ve "saç" örneklerinin test sonucu belli oldu.
Adli Tıp raporuna göre; Mehmet Akif Ersoy'un testinde "kokain", spiker Ela Rümeysa Cebeci'nin testinde ise "kokain" ve "esrar" çıktığı öğrenildi.

Ersoy’un emniyet ve savcılıkta verdiği ifadelerde "uyuşturucu" iddialarını reddettiği ortaya çıkmıştı.
Ersoy ifadesinde, "Hakkımdaki söz konusu ifadeleri ve iddiaları kesinlikle reddediyorum. Hayatımda hiç uyuşturucu madde kullanmadım. Bu iddialar çok çirkindir" demişti.

SÖZCÜ TV İstihbarat Şefi Muratcan Altuntoprak'ın olayın detaylarını aktardı:
"Geçtiğimiz hafta toplamda dört kişi tutuklanmış; gözaltına alındıkları sırada jandarmadaki ifadelerinin ardından, bu isimlere İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’nda uyuşturucu testleri yapılmıştı. Saç ve kan örnekleri alınmıştı.
Yapılan incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu’ndan bir rapor geldi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı kaynakları, Mehmet Akif Ersoy’un uyuşturucu testinin pozitif çıktığını doğruladı. Ela Rümeysa Cebeci’nin de uyuşturucu testinin pozitif çıktı.
Testler, İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’nda saç ve kan örnekleri üzerinden yapıldı."

Ünlü isimlerle gündeme gelen, ardından medya sektörüne uzanan uyuşturucu soruşturmasında eski Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy'un da aralarında olduğu sekiz kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti.
Savcılıktaki işlemleri tamamlanan ve tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edilen Mehmet Akif Ersoy, Mustafa Manaz, Ufuk Tetik ve Ebru Gülhan hakkında, "kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak", "uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak, kullanılmasına yer ve imkan sağlamak" suçlanma ile suçlamalarıyla tutuklanmıştı.
Tutuklama kararında şüphelilerin, üzerlerine atılı suçu işlediklerine dair kuvvetli suç şüphesinin bulunduğu, soruşturma dosyasındaki delillerin henüz tam olarak toplanmadığı ve şüphelilerin serbest kalmaları halinde delillere tesir edebilecekleri değerlendirmesine de yer verilmişti.
Sözcü
Büro-İş Sendikası, HÜDA PAR'ın kapatılması için Yargıtay'a başvurdu31 izlenme
AKP'li Mehmet Metiner AKP içindeki kavganın fitilini ateşledi: "Erdoğan'ın yakın çevresini yenilgiden sorumlu tutuyor"18 izlenme
İstanbul’da akıl almaz hırsızlıklar! Yemek siparişi teslim eden kuryelerin siparişlerini çalmaya başladılar28 izlenme
17 milyar zarar eden THY itibardan tasarruf etmiyor! 347 otomobil kiralamak için ihaleye çıkıyor!51 izlenme
Tofaş, Corona virüsü için tıbbi malzeme üretmeye başladı!108 izlenme
AKP'li isme emanet edilen işletme çürümeye terk edildi!43 izlenme
Akaryakıt fiyatları ulaşımı vurdu: Otobüs biletlerine zorunlu zam!86 izlenme
Prens Charles ilk kez görev başında görüldü! Göze çarpan kırmızı kutuda birçok belge var.30 izlenme
Özgür Özel işaret etti! Savcılık Beyoğlu Belediyesinin eski ihalelerine soruşturma açtı
Kılıçdaroğlu: Yüreğin yetiyorsa o türküyü Afrin şehidinin evinin sokağında söyle
AKP'liye kapak konuşma 'Bak Erdoğan’ın getirdiği Suriyeli kuyumcunun dükkân kirası 12.000 TL Beyaz masa’dan yardım alıyor, ben çocuğuma süt alamıyorum !'
Ankara anlaşmadan çekildi, Türkiye 1 milyar dolar ceza ödeyecek! Deniz Yavuzyılmaz: "AKP’li beceriksiz yöneticiler ödesin!"