Meclis'te son yıllarda intihar girişimlerinin artması üzerine bu konuda soru önergesi veren CHP'li İlgezdi'nin önergesine TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç cevap verdi. Bilgiç, “Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 2010 yılında 2 kişi, 2011 yılında 3 kişi, 2012 yılında 1 kişi, 2013 yılında 8 kişi, 2014 yılında 1 kişi, 2015 yılında 2 kişi, 2016 yılında 2 kişi, 2017 yılında 1 kişi, 2018 yılında 4 kişi, 2019 yılında 5 kişi olmak üzere toplam 29 kişinin intihar girişiminde bulunmuştur” yanıtı verdi. 19802010 yılları arasında kayıt tutulmadığı için intihar girişimlerinin sayısı açıklanmadı.

Son haftalarda siyanürlü intihar vakaları kamuoyunun gündeminde yer alıyor. İntihar girişimlerinde patlama yaşandığını belirten CHP'li İlgezdi, “Ülkemizde 2018 verilerine göre 3 bin 161 kişi intihar ederek, hayatına son vermiştir. Başka bir ifadeyle 2018 yılında haftada 61 kişi intihar etti. AKP iktidarında intihar ederek hayatına son veren yurttaş sayısı ise resmi rakamlara göre 47 bin 537'ye ulaşmıştır. Buna göre geçtiğimiz 16 yılda günde 8 kişi intihar ederek yaşamına son vermiştir. İntihar girişimlerine karşı politika üretemeyenler, intihar girişimlerine karşı branda alarak çözüm bulmaya çalışıyor” dedi.
Meclis'te yaşanan intihar girişimlerinde ölümle sonuçlanan vaka yaşanmadı. Meclis Başkanlığı, son intihar girişiminde önlem olarak açılan branda için ödenen rakamı da açıkladı. Meclis Başkanvekili Bilgiç, “Başkanlığımız yangın söndürme ekibi tarafından kullanılan havalı atlama yatağı 20.07.2011 tarihinde 1 set olarak 26.450 TL+KDV'ye alınmıştır” bilgisini verdi.
CHP'li İlgezdi'nin “İntihar girişimlerinde arabuluculuk yapmak üzere Meclis Başkanlığı bünyesinde Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı Rehine Kurtarma ve Müzakere Timi'nden görevli personel var mıdır? İntihar girişimde bulunan vatandaşlar için Meclis Başkanlığı bünyesinde bir ikna timi kurmayı düşünüyor musunuz?” sorusuna Meclis Başkanlığı, “TBMM Koruma Daire Başkanlığı kadrosunda üst yönetim kademesine ve 39 personele Rehine Müzakere Kursu eğitimi aldırılmış olup belirlenen esaslar çerçevesinde konu ile ilgili olarak görev ifa edilmektedir” açıklamasını yaptı.
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/mecliste9yilda29intihargirisimi5456106/
Bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? Bakan Işıkhan açıkladı35 izlenme
İki kilogram uyuşturucuyla yakalanan emniyet müdürü 'içiciyim' diyerek beraat etti!269 izlenme
AKP'nin kalesi Eyüp'te İmamoğlu'na büyük destek 'Millet tatile gitmeyecek, İmamoğlu Seçimleri yine kazanacak !'481 izlenme
168 ülkenin koronavirüs destek paketi incelendi! İşte Türkiye'nin sırası80 izlenme
Adana'da, üreticiler patatesleri yola döküp eylem yaptı !1304 izlenme
Tunç Soyer hapishane koşullarını anlattı: En güzel yanı şafak operasyonu ile evinizin basılmaması13 izlenme
SGK düğmeye bastı: Yüz binlerce kişinin emekliliği iptal edildi12 izlenme
RTE bölünmeyi kendisi itiraf ediyor 'Eyalet sistemi olmadan başkanlık sistemi olmaz !'1291 izlenme
Yüzbinlerce seçmene telefon! Anket adı altında algı yönetimi!
Berkin'e ve Ali İsmail'e hakaretin cezası belli oldu
Hazine ocakta 26,1 milyar TL açık verdi, rekor faiz ödemesi yaptı!
Turhan Çömez, tarımda yaşanan skandalları anlattı: "Bakanlık tarım mezarları açtırdı, tonlarca buğday toprağa gömüldü"