Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde milletvekili maaşları ve Meclis yemekhanesindeki düşük fiyatlar kamuoyunda sık sık tartışma konusu olurken, konu bu kez Genel Kurul gündemine taşındı.

Meclis’te yaptığı konuşmada milletvekillerinin aldığı çifte maaşlara işaret eden DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, “Bakın Parlamento'ya çok ciddi eleştiriler var. Hep söylerler çift maaş. Araştırdım ben dahil 499 milletvekili çift maaş alıyoruz. Ama gençler almıyor. Genç milletvekilleri bu parayı almıyor. Kanun teklifi verelim. Totalde yılda 1 milyar TL’yi bulan bu parayı yoksul Anadolu çocuklarına harcayabiliriz” dedi.
Meclis Başkanlığı yapmış olan herkesin odası olduğunu belirten Sakık, Danışma Kurulları’nda görevlilerin de bir emekli aylığı kadar maaş aldığını söyledi.
Sözcü
Somali’de Türk firmasının şantiyesine intihar saldırısı!86 izlenme
'Hastanelerde yer yok. Sokağa çıkma yasağı ilan edilmeli’ dedi, görevinden alındı!48 izlenme
AKP aşı karşıtı mitingi Gezi'ye bağladı! "Bacım... Sana kim tutuşturdu o pankartı?"36 izlenme
14 ile 28 Mayıs arasında sandıklarda ‘izahı olmayan’ büyük değişim!33 izlenme
Çavuşoğlunun Finlandiya ve İsveç’i Hedef Alan Açıklamaları Dikkat Çekti!29 izlenme
Alanya'da halk, kaza yapan kamyondan dökülen domatesleri toplamak için olay yerine koştu30 izlenme
AKP’li belediyenin araç kiralama tutarı dudak uçuklattı!110 izlenme
Soylu'ya yanıt: "Umarım Sedat Peker'in ifşaları doğru çıkmaz"54 izlenme