Meclis Haber dergisinin Mart sayısında Çanakkale Savaşı konu edildi. TBMM Başkanı Kahraman’ın 18 Mart mesajında Atatürk’ün ismi yer almadı
TBMM Başkanlığı tarafından her ay yayımlanan Meclis Haber Dergisi’nin Mart sayısında 18 Mart Çanakkale Savaşı, 31 Mart 1909 olayları, 12 Mart 1971 Askeri Muhtırası ve Mareşal Fevzi Çakmak dosya konusu olarak işlendi.
18 Mart Çanakkale Savaşı dosyası için TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın bir mesajı yayımlanırken, Türk Tarih Kurumu Başkanı (TTK) Prof. Dr. Refik Turan’ın da “Birinci Dünya Savaşı İçinde Çanakkale’de Emsalsiz Bir Deniz Zaferi: 18 Mart 1915” başlıklı yazısına yer verildi.
Kahraman ısrarlı
30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama mesajında Mustafa Kemal Atatürk’ün adını anmayan, laikliğin yeni Anayasa’da olmaması gerektiğini savunan ve son olarak Meclis sohbetleri etkinliklerinde kadın tiyatrocuların sahnede yer almamasını istediği belirtilen Kahraman’ın 18 Mart yazısında yine Atatürk yer almadı. Altı paragraflık bir yazı yazan Kahraman, Çanakkale Savaşı’nı Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı operasyonlarına benzetirken Mehmet Akif Ersoy’dan alıntılar yaptı.
***
TTK Başkanı da Kahraman’ın izinde
TTK Başkanı Turan da üç sayfalık bir Çanakkale yazısı yazdı.
Turan da tıpkı Kahraman gibi “Atatürk” ismini anmadı. İttihat ve Terakki hükümetinin savaş sırasında ülke yönetimini İstanbul’dan Eskişehir’e taşımak istediğini ddia eden Turan, Çanakkale Boğazı’nın ise “Sultan Mehmed Reşad sayesinde” geçilemediğini “alıntılarla” anlattı.
TTK Başkanı Turan yazısında, “Mehmed Reşad’ın Abdülhamid’e, ‘Endişeye mahal yoktur’ diyerek zamanında Çanakkale Boğazını fevkalade tahkim ettiğini, oradan hiçbir donanmanın geçemeyeceğini kendinden emin bir kararlılıkla söylemiştir” ifadelerini kullandı.
https://www.birgun.net/haberdetay/meclisbaskaniataturkugormemektekararli18martkahramanlariarasindaataturkyok212737.html
Anıtkabir'e dokunmaya kalkarsan, karşında tıpkı bu evladımız gibi 7'den 70'e milyonları bulursun !1705 izlenme
Fahrettin Altun'dan gece yarısı tartışma yaratan sosyal medya paylaşımı241 izlenme
Balıkesir'de art arda iki deprem18 izlenme
Sedat Peker'in ifşaatları ile Türkiye'nin gündemine oturan Mübariz Mansimov'dan yeni bomba açıklamalar!59 izlenme
Aralarında Reynmen, Hasan Can Kaya ve Çakal vardı: Gözaltına alınan 11 kişi hakkında flaş gelişme14 izlenme
Din kültürü dersinde skandal ifadeler! Öğretmen Alevi öğrencileri hedef aldı!57 izlenme
Kızıl Goncalar'dan olay yaratan fragman: "Bütün tarikatler ve cemaatler kapatılmalıdır... Kanser hastasına aspirin veremezsiniz"36 izlenme
Kira-gıda-fatura kıskacındaki vatandaş isyan etti: "Dışardan gelenler bizden daha iyi yaşıyor!"32 izlenme
Cem Küçük'ün büyük yalanını gurbetçi vatandaş ortaya çıkardı
Ulaştırma Bakanı Almanya’ya holding uçağıyla gidip-geldi!
'Saray aşkı' karşılıksız değilmiş!
İmamoğlu'na desteğe giden yurttaşlar TOMA'lı, biber gazlı polis müdahalesi ile karşılaşınca: "Gazdan da mazdan da korkmuyoruz. Gazla bizi korkutamazlar. Sandığa gömeceğiz AKP'yi"