Milli Eğitim Bakanlığı, Karaman’da “misafirhane” adı altında kurulan kaçak yurtlarda, erkek çocuklara yönelik cinsel istismarlarla adı anılan yandaş Ensar Vakfı ile ortaklığına devam ediyor.
MEB , önceki gün düzenlenen “Türkiye Değer Ödülleri Türkiye Finali ve Ödül Töreni”nde, ismini, yine Ensar Vakfı ile yan yana getirdi. Türkiye Değer Ödülleri kapsamında yapılan yarışma, “sabır” teması ile kurgulandı. Yarışmada, Türkiye birincilerine 6 bin, ikincilere 5 bin, üçüncülere de 4 bin lira “ Ensar Bursu”, öğrencisini aday gösteren öğretmene de öğrencisinin ödül alması durumunda 4 bin lira “Teşvik Ödülü” verildi.
MEB , ücretlerini de karşılamak üzere Ensar Vakfı ile “Çeşitli Eğitim, Seminer ve Sosyal Etkinlikler Düzenlenmesine Dair İşbirliği Protokolü” imzalamış, Eğitim Sen’in açtığı dava üzerine de Danıştay 8. Dairesi, yürütmenin durdurulmasına karar vermişti. Yarışma için illere talimat gönderen Bakanlık, “değerlerimizin yaşatılması, öğrencilerimizle buluşturulması, okullarımızdan başlamak üzere tüm toplum ve insanlığa yayılması” ifadeleriyle Ensar Vakfı tanıtımını yaptı. MEB ’in verdiği talimatla; il milli eğitim müdürlükleri ve okul müdürleri ile yapılan toplantılarda, yarışma ve ödül projesi gündeme getirildi. Okullarda da tanıtım afiş ve broşürleri dağıtıldı.
100’ü aşkın şube ile eğitim
Türkiye Değer Ödülleri’nin amaçları bölümünde, “Öğrencilerde ve toplumda ahlaki değerler yönünden farkındalık oluşturmayı, topluma ve kişiye yararlı olacak temel değerleri gündeme getirerek bilinç kazandırmayı, öğrencilerimizin sosyal ve duygusal gelişimini desteklemeyi, evrensel, kültürel ve manevi değerlere sahip olmanın bireyin kendisiyle barışık, mutlu ve başarılı bir kişilik kazandırdığını fark ettirmeyi, başarılı olan öğrencilerin ise kendi yakın çevrelerine ve arkadaşlarına rol model olmalarını sağlayarak okullarımızda gündem oluşturmayı” ifadeleri yer aldı. Ensar Vakfı ise “Halen Türkiye genelinde yüzü aşkın şubesi ile hizmet vermekte olan Ensar Vakfı, son yıllarda ise daha kaliteli ve verimli hizmet sunabilmek için bir alanda uzmanlaşma yolunu tercih etmiş, din ve ahlak eğitimi ile değerler eğitimi konusunu ulusal ve uluslararası düzeyde kendine amaç edinmiştir” ifadeleriyle tanıtıldı.
http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/mebdenensarileortakligadevamh112866.html
PKK'nın dağ kadroları iktidarı sıkıştırmaya başladı! Üst düzey yöneticisi Bahçeli'ye mesaj yolladı28 izlenme
Atatürk alerjisi32 izlenme
Avustralya'nın Bondi plajında ateş açan saldırganlardan birinin etkisiz hale getirildiği anlar25 izlenme
"İBB'de işten çıkarılanlar THY'ye alınacak"100 izlenme
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı: Toplam vefat sayısı 4.276, vaka sayısı ise 154.500 oldu!64 izlenme
Antalya'da yol genişletmek için 200 yaşındaki çınarları kesecekler!68 izlenme
Vali duyurdu! Sosyal medyada maskesiz görüntü paylaşımına ceza geliyor!110 izlenme
AOÇ arazisine yapılan bina mahkemelik oldu!120 izlenme
Dünyanın gözü Körfez'de...Hürmüz ablukası başladı! Trump'tan 'İran donanması' açıklaması: "Tamamen yok edildi"
Emekliden acı itiraf: "Biz de Şaban'a döndük. Ekmeği dönere sürüp sürüp yediği gibi biz de bakıp geçiyoruz işte"
Erdoğan’ın sözlerine vatandaştan yanıt: "Hayal dünyasında yaşıyorlar"
Süslümanların şatafatı bitmiyor ! Bu da bol dansözlü 'dindar' kına gecesi !