MEB’in desteğiyle öğretmenler için hazırlanan Medeniyet Bilinci seminerine göre Cumhuriyetin kuruluşuna ilişkin yalnızca “Çanakkale’de gösterilen kahramanlığa rağmen büyük savaş Osmanlı İmparatorluğu’nun fiilen sonu oldu fakat küllerinden dinamik bir ulus devlet doğdu: Türkiye Cumhuriyeti” ifadeleri kullanıldı. Bölümde, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e ve Kurtuluş Savaşı’na yer verilmedi.
Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'ın haberine göre; Öğretmenler için “mesleki çalışma programı” kapsamında “Medeniyet Bilinci Seminerleri” adıyla, İslam medeniyeti vurgulu 3 bölümlük bir seminer serisi EBA’ya yüklendi.
Serinin ilk bölümünde, insanlığın ortaya çıkışından günümüze kadar kısa bir medeniyet gelişimi, önemli olay ve kişilere de yer verilerek aktarıldı. Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethettiği ve 2. Abdülhamit’in Batılılaşmaya karşı çıkarak İslam birliği fikrini güçlendirmeye çalıştığı gibi noktalara değinilen bölümde, Cumhuriyetin kuruluşuna ilişkin yalnızca “Çanakkale’de gösterilen kahramanlığa rağmen büyük savaş Osmanlı İmparatorluğu’nun fiilen sonu oldu fakat küllerinden dinamik bir ulus devlet doğdu: Türkiye Cumhuriyeti” ifadeleri kullanıldı.
Bölümde, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e ve Kurtuluş Savaşı’na yer verilmedi. Projenin destekçileri arasında Milli Eğitim Bakanlığı da (MEB) yer alıyor.
MEB DESTEKLİ
Medeniyetler İttifakı Türkiye Eşgüdüm Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bekir Karlıağ tarafından hazırlanan “Medeniyet Bilinci” başlıklı seminerler Türkiye ve İspanya öncülüğündeki “Medeniyetler İttifakı” girişimi kapsamında başlatıldı.
Projenin destekçileri arasında MEB, Medeniyet Araştırmaları Merkezi, Turkcell ve Vakıfbank da yer alıyor.
Seminer bilgileri arasında seminerlerin amacına ilişkin “Gençlerimizi geleceğe hazırlamayı, insanımıza özgüven vermeyi, hem ülkemizde hem de bütün dünyada yeni ve kapsamlı bir medeniyet bilinci oluşturup geliştirmeyi ve yaygınlaştırmayı amaçlamakta” ifadeleri yer alıyor.
http://www.krttv.com.tr/gundem/mebdeataturkalerjisih54930.html
Kız öğrencileriyle ilgili sapık paylaşımından sonra ihraç edilen öğretmene geri dönme kararı verildi!381 izlenme
Yusuf Tekin'in hemşehrilerinden mülakatta göz dolduran başarı! Yüzde 99'u geçti5 izlenme
İşsiz baba isyan etti: Koronayla değil, açlıkla savaşıyoruz63 izlenme
Özgür Özel ve İmamoğlu İstanbul'un Kurtuluşu için paylaştı: "Geldikleri gibi giderler"6 izlenme
Kayserili gençlerin ekonomi isyanı! 'Böyle devam ederse hırsız olacağım'45 izlenme
Yılan hikayesine döndü, 120 milyon yuttu!28 izlenme
AKP'li belediyenin ihalesi 9 milyonluk ihalesi yine AKP'li bir isme gitti! Şirket 2 ay önce kurulmuş!48 izlenme
Doğan görünümlü şahin4 izlenme
Gazinocuların tartışması silahlı çatışmaya dönüştü: 1 ölü, 1 yaralı
Özgür Özel'in avukatı: "İki evladını katletmekten sabıkası var yine de tahliye edildi"
İstismarcı şeyhin bir çocuğu daha taciz ettiği ortaya çıktı!
Pelikancılar'ın Gazetesi Sabah, bugünkü baskısında ilk kez Erdoğan'a yer vermedi!